Sant Gregori:segona part

(J.Roig).-Titulem així la noticia local d’ avui perquè, efectivament,per raons de calendari ,la segona festa més important  que es celebra al municipi,enguany s’ ha dividit en dos caps de setmana i aquest ,el segon,serà  el que compta amb el  programa d ‘activitats més atapeït.
Avui mateix, divendres i a les 8 de la tarda,tindrà lloc un acte organitzat pel Centre d ‘Estudis Planers amb l’ intenció de recuperar memòria històrica  local fent referència als planers i planeres que van viure a l ‘exili o als camps de concentració nazis desprès de la guerra civil .
La part més lúdica ,però ,donarà inici demà dissabte per la tarda amb l’ inauguració oficial de la festa i la presentació de totes les entitats que prendran part als actes que han organitzat per a la resta  del cap de setmana,actes relacionats tots ells amb la recuperació de les tradicions locals  que és l’ objectiu que persegueix l ‘ajuntament  planer.
Després de la presentació ,unes rondalles formades  expressament  per les veus de la Coral i els instruments de les formacions musical locals començaran una cantada de coples per  les cases de les  pubilles.
A les 9 de la nit i al Saló de plens de l’ Ajuntament es farà la presentació del recull de llegendes i altres històries de Santa Bàrbara,recollides per membres del CEP. La nit de dissabte acabarà amb un sopar de germanor a la Plaça Major  i el concert que oferirà la Banda de la Unió musical Jaume Balmes.
El plat fort de la festa tradicional planera arribarà diumenge a les 10 amb l’ inici del Taller d’ Abans on diferents entitats del municipi realitzaran diferents activitats relacionades amb la creació  de productes que confeccionaven els nostres avantpassats,com cuina antiga o pentinats antics entre altres.
A les 12 començarà el Libdub sobre Santa Bàrbara i la seua gent  i ja per la tarda les comitives oficials i tots els convilatans que hi vulguin participar ,abillats a la manera tradicional,recorreran el poble acompanyats pel grup de dolçainers i pels Amics dels Cavalls per anar a buscar    a les Pubilles 2011 a les seues cases i fer la petició oficial als pares per part de les autoritats.
A les set de la tarda  i a la Plaça  Cid i Cid es farà la proclamació oficial i l ‘elecció de els Pubilles Majors per acabar  amb una ballada de jotes.
Cal dir  també que al decurs de tot el cap  de setmana ,la Unió de Comerciants instal•larà les els taulells  al carrer  i aniran vestits segons el costum tradicional.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada