Els Mossos d’ Esquadra seran els encarregats de vigilar els espectacles de bous a les Terres de l ‘Ebre

reunio_bous-3

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, es va reunir ahir dimarts, 12 de maig, amb els alcaldes i representants municipals davant el començament de la nova temporada de festes tradicionals amb bous a les Terres de l’Ebre.

Salvadó ha insistit especialment en què l’organització de les festes tradicionals amb bous segueixin les recomanacions derivades del Manual de bones pràctiques “i continuar millorant tots els aspectes de la festa, administratius, organitzatius, la presència d’ambulàncies, metges i veterinaris, la seguretat de les persones i el respecte cap als animals”.

En aquest sentit, el delegat del Govern destacava la implicació dels organitzadors de les festes tradicionals dels bous en el seguiment del Manual de bones pràctiques, que permet controlar i autoregular els actes, sobretot, pel que fa a paràmetres com la durada dels espectacles en les modalitats de bous capllaçats i embolats.

De fet, les actes finals de valoració dels veterinaris, que s’instauren per primer cop el 2005, demostren que la durada d’aquestes modalitats continua un procés de reducció progressiu. Així, la durada del bou embolat que estava establerta en 30’ s’ha anat reduint els darrers anys passant dels 22’ el 2005 als 20’ de mitjana el 2008; mentre que els 60 minuts inicials recomanats per al bou capllaçat s’han reduït dels 40’ l’any 2005 als 29’ l’any 2008 de mitjana.

Aquest 2009 la novetat més rellevant serà el suport dels agents dels Mossos d’Esquadra, un cop completat el desplegament a les nostres comarques en matèria de seguretat ciutadana, que seran els encarregats de la vigilància durant els espectacles dels bous i en cas de produir-se qualsevol incident cobririen la demanda de l’organització.

El nombre de festivitats que se celebraren el proppassat 2008 van ser 43 a 27 ens municipals de les Terres de l’Ebre, 11 del Baix Ebre, 13 del Montsià i 3 de la Terra Alta, mantenint-se estables tal i com indica la llei de protecció dels animals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada