Unió de Pagesos adverteix que la desaparició del gasoil agrícola seria un cop inacceptable per al sector agrari

(Redacció/J.Roig).-Unió de Pagesos denuncia que acabar amb el gasoil agrícola mitjançant la modificació de la Directiva d’Impostos sobre els productes de la energia i l’electricitat (Directiva 2003/96/UE), com pretén la Comissió Europea, seria un cop inacceptable per al sector agrari europeu. El sindicat reclama al Govern espanyol una posició clara a Brussel·les contra l’eliminació del gasoil bonificat. En qualsevol cas, per a l’aprovació d’una mesura no és suficient amb que la Comissió Europea ho pretengui, ja que requeriria de l’acord tant del Consell de Ministres de la Unió Europea, com del Parlament Europeu.

Si finalment, es fes efectiva la pretensió de la Comissió que la fiscalitat del combustible que usen les explotacions agràries s’equiparés amb el de l’automoció es posaria en perill la viabilitat de moltes d’elles, que es veurien obligades a tancar.

Unió de Pagesos considera lamentable que en un moment en el qual els sectors agrícoles i ramaders viuen una situació difícil, algunes administracions estudiïn mesures que penalitzen l’activitat agrària en comptes d’aplicar actuacions per garantir la viabilitat de la pagesia europea.

La proposta d’incrementar la pressió fiscal al gasoil que empra la pagesia s’afegiria a l’augment d’un 51% del preu del litre de gasoil en els darrers tres anys, ja que de 2009 a 2011 ha passat de 0,607 euros el litre a 0,916. Això, vol dir que omplir un dipòsit de 80 litres d’un tractor avui ja costa 73,3 euros, quan fa tres anys costava 48,6.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada