Les emissores locals celebren el Dia Mundial de la Ràdio

radProgrames especials esquitxen les graelles aquest divendres per commemorar l’efemèride.També a La Plana Ràdio.

audio

(J.Roig/Redacció).-Les emissores locals se sumen aquest divendres a la celebració del Dia Mundial de la Ràdio amb propostes que convertiran l’antena en una festa i una eina de reflexió al voltant d’aquest mitjà de comunicació. Instaurat per la UNESCO l’any 2011, el Dia de la Ràdio busca elevar el coneixement sobre el seu potencial al conjunt de la població. Enguany la jornada està dedicada als joves, com a consumidors i productors de continguts radiofònics.

Els mitjans locals ajuden a vertebrar comunitats a partir d’una informació propera, immediata i basada en el coneixement directe de la realitat que relaten. Sovint són, a més, la porta d’entrada dels joves a una professió que requereix d’una immersió pràctica en les rutines productives que complementi la formació rebuda a escoles i unversitats.

Per això, les ràdios de proximitat adherides a La Xarxa se sumen a la commemoració d’aquest divendres amb diferents propostes i continguts d’acord amb els recursos tècnics i humans de cada emissora.
En el cas de La Plana Ràdio, s’ha organtizat una tertúlia per debatre sobre la temàtica que proposa enguany la Unesco (Els joves, com a consumidors i productors de continguts radiofònics). S’emetrà a les 11 del matí i comptarà amb la participació de Faiz Ezzennat i Carol Orellana, un parell de joves col.laboradors de la nostra emissora i també està previst que ho faci un grup d’alumnes de l’IES Les Planes.
Al decurs de tot el matí, també tenim previst emetre falques publicitaries antigues amb les veus dels, en aquell moment, joves col.laboradors, i recuperarem també algun fragment de programes realitzats pels mateixos, anys enrera.