Es crea a Deltebre una associació d’empresaris de la construcció

Les empreses de la construcció de Deltebre han decidit unir-se per fer front a la crisi econòmica actual i han constituït l’Associació d’Empresaris de la Construcció que té com a primer objectiu poder optar a les licitacions d’obra que ha d’adjudicar l’Ajuntament.

Actualment l’Associació està formada per 32 empreses de la població i el primer paquet d’obres al qual podran optar serà el que preveu el Fons d’Inversió Local, xifrat en prop de 2 milions d’Euros, i que començarà a executar-se al mes d’abril.

Á més, dins d’enguany, s’han d’executar obres del PAM i del PUOSC que sumen 4 milions d’Euros més.

La creació d’una Associació d’Empresaris de la Construcció a Deltebre, era un objectiu que l’Ajuntament perseguia des de feia ja temps per evitar que la inversió pública que es fa al municipi acabi sent adjudicada a empreses de fora per la manca de competitivitat de les empreses de la població. L’alcalde, Gervasi Aspa, ha recordat que la construcció és el sector que més riquesa i més llocs de treball ha aportat al municipi i que ara travessa un greu crisi econòmica.

De fet es calcula que un 50 per cent dels treballadors d’aquest sector s’han quedat sense feina i moltes petites empreses han plegat. Per això l’alcalde veu molt positivament que els empresaris i
l’ajuntament treballin en la mateixa direcció, amb l’objectiu de donar feina a les empreses del poble i recol•locar molts treballadors de la construcció que s’han quedat a l’atur.

Aspa ha insistit que “l’Ajuntament de Deltebre no es pot quedar indiferent davant la crisi i ha de treballar per buscar solucions a les empreses, reduir les xifres d’atur i millorar la qualitat de vida de les famílies del poble”.

L’objectiu de l’Associació d’Empresaris és crear una estructura perquè les empreses del poble siguin més competitives i donar-los-hi suport per poder optar a licitacions d’obra pública, fins i tot, fora del municipi. Una possibilitat que ara queda fora de les mans de moltes empreses petites per la manca d’infraestructura. El president de l’Associació és l’empresari local Javier Pagà Salaet.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada