Santa Bàrbara recolza la moció de la plataforma “Salvem les Ambulàncies”

sal

Manifestació al pont Lo Passador el passat novembre (Foto : Plataforma “Salvem les Ambulàncies”

Tot i que la nova estructura assistencial no afecta directament el municipi, la moció es va aprovar unànimement, “per solidaritat”.
El nostre poble segueix tenint una ambulància de dia, però es veu afectat el servei nocturn que ens prestava Amposta, al quedar-se la ciutat amb una sola de les dos que tenia fins ara.

(J.Roig).-Els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Santa Bàrbara (CIU-EP-PP), van aprovar a la sessió plenària del passat desembre, la moció que la plataforma Salvem les Ambulàncies ha presentat als ajuntaments ebrencs on es reclama que “no es retiri cap ambulància a les Terres de l’Ebre, ni total ni parcialment i que a més a més, aquelles unitats que fa quatre anys es van retallar, tornin a donar servei les 24 hores”, tot argumentat que “amb el nou concurs d’adjudicació del servei hi haurà poblacions amb una manca greu de cobertura sanitària”.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, va dir que, encara que aquesta nova fórmula assistencial no ens afecta directament, ja que Santa Bàrbara segueix tenint el servei diürn d’ambulàncies com fins ara, presentaven aquesta moció igualment per tal de mostrar la seua solidaritat amb la resta de territori.

El portaveu del principal grup de l’oposició, Marc March, Esquerra Planera, va dir que el seu grup recolzava la moció perquè estan convençuts de que, encara que s’ ofereixin millores en les prestacions i equipaments en els vehicles de la nova empresa, (que es va fer càrrec del servei el passat mes de Novembre), les ambulàncies han d’estar als pobles, “perquè el temps de desplaçament d’una ambulància pot salvar vides”, argumentà.

Recordem que la Plataforma Salvem les Ambulàncies denuncia la reducció d’alguns serveis assistencials, totalment o parcial, a Sant Jaume d’Enveja, l’Ametlla de Mar, Amposta, Móra d’Ebre, Xerta i Batea. En el cas del CAP de Santa Bàrbara, tot i que com hem dit, segueix tenint servei diürn d’ambulàncies, si que patirem les conseqüències de la retallada del servei nocturn que ens donaven els vehicles de la base d’Amposta que s’ha quedat amb una sola ambulància de les dues de les que disposava fins l’any passat la ciutat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada