Fins als 29 de novembre Santa Bàrbara organitza les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli.

capturadaEnguany i participen quatre restaurant del municipi amb menús que tenen l’oli novell com a principal protagonista i amb preus que oscil•len entre els 15 i 35 euros.

Dos dels restauradors més importants del municipi coincideixen a dir que la clientela és majoritàriament local, encara que també desperta curiositat entre la forana.

(J.Roig/T.G.).-Al decurs de tot el mes de Novembre, Santa Bàrbara celebra les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli, perquè aquest producte local és el principal protagonista als menús que presenten els quatre restaurant del municipi que enguany i participen.

Així, i fins el diumenge 29 de novembre, els restaurants La Llar, Can Llorens, Venta de la Punta i Diego ofereixen diversos menús de degustació elaborats amb l’oli de la plana amb una varietat de plats amb noms tant suggerents com Pa de vidre amb gel d ́oli, Galetes d’oli amb escuma de vermut , Gelat d’olives verdes, Cremós de ceps sobre ou “poché” i oli trufat o el Sorbet de mandarina i oli d’oliva que ofereixen els dos darreres al preu de 35 euros, o els més tradicionals, com el Bacallà amb allioli gratinat, Parrillada de carn a la brasa, Fregitel•la de peix acompanyat d’escalivada i un rajolí d’oli novell, que es poden degustar als dos primers per 15 i 20 euros respectivament.

Manel Arasa, del Rt. Venta de la Punta, valorava positivament l’iniciativa d’organitzar unes jornades per promocionar un producte local per excel•lència com és l’oli novell, encara que era realista a l’admetre que, en el seu cas almenys, la clientela és bàsicament local, limitats possiblement pel fet de ser un poble d’interior, deia.

Diego Arasa, del Rt. Diego, també expressava la seua satisfacció pels resultats que any rere any s’obtenen de les Jornades, de fet recordava que, en un principi, era solament un cap de setmana, desprès es va passar a organitzar tota uns setmana gastronòmica i ara es perllonga, com hem dit, durant tot un mes. En quant a la procedència dels clients, Diego coincidia en que majoritàriament és local, tot i que també, gent vinguda de fora, aprofita les jornades per tastar aquests plats que tenen com a base el primer oli de la temporada.

Les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli arriben enguany a la seua 18èna edició.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada