L’Ajuntament de Tortosa desallotja catorze persones de cases pròximes als dos immobles esfondrats

839541

Muntanya de runa dels dos edificis esfondrats al barri de Santa Clara de Tortosa (Foto Anna Mayor)

La dona ferida per un impacte de runa al cap evoluciona favorablement i el seu estat és lleu

(ACN).- L’Ajuntament de Tortosa ha hagut de desallotjar catorze persones més d’edificis pròxims als dos immobles esfondrats aquest dilluns. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que serveis socials de l’Ajuntament s’ha encarregat de la reubicació d’aquests veïns, i que la majoria tornaran a casa en menys d’una setmana. El desallotjament s’ha fet perquè es pugui fer la neteja de runa del carrer així com l’enderroc d’una de les parets que ha quedat en peu. L’alcalde ha explicat també que, a més de l’atestat de la Policia Local, ha encarregat un informe als serveis tècnics municipals i un a l’empresa que estava duent a terme les tasques d’enderroc per saber les causes exactes de l’esfondrament.

Segons ha explicat l’alcalde, l’Ajuntament havia decretat l’estat de runa dels dos immobles esfondrats, del carrer Garrofer 5 i 7, així com d’un colindant del carrer Progrés número 4. Com els propietaris no s’havien fet càrrec de l’enderroc, l’Ajuntament havia decidit actuar subsidiàriament. L’obra, de complexitat tècnica, havia estat adjudicada fa més d’un mes però les tasques d’enderroc no s’havien iniciat fins fa una setmana perquè era necessària una màquina específica que fins llavors no estava disponible.

Tot i que s’està a l’espera dels informes dels serveis tècnics i de la pròpia empresa que feia l’enderroc, l’alcalde ha explicat que l’esfondrament s’ha produït fruït de la mateixa acció de les tasques d’enderroc. La complexitat de l’obra feia que els tècnics municipals supervisessin les tasques contínuament i, de fet, ha estat un tècnic municipal qui aquest dilluns ha alertat d’unes escletxes que posaven en risc la seguretat dels treballadors i ha ordenat que sortissin del immoble. Poc després s’ha produït l’esfondrament de dos edificis i d’una part del tercer que també estava declarat en runa.

L’alcalde també ha explicat que en el moment dels fets, i a uns quinze metres d’on ha caigut la casa, hi havia tres vianants que estaven al barri de Santa Clara per motius professionals. Quan s’ha produït l’esfondrament, un tros de teula o de maó ha anat rebotant i li ha caigut al cap d’una dona de 44 anys, que ha estat traslladada a l’Hospital Verge de la Cinta, on li han fet les proves necessàries que han descartat qualsevol lesió greu.

Des de l’oposició, el grup municipal del PSC ha denunciat l’alcalde i el govern municipal pel retard en l’actuació d’aquest espai, i han recordat que han alertat d’aquesta situació en els darrers tres plens municipals. Els socialistes han demanat a Bel que “compleixi” les seves obligacions com alcalde, i que l’Ajuntament actuï on calgui per evitar noves situacions com aquesta.

L’alcalde, Ferran Bel, ha qualificat el comunicat del PSC de “política de voltors”, i ha lamentat que ni el portaveu ni cap regidor socialista de l’Ajuntament s’hagi posat en contacte amb ell per interessar-se per l’accident. “Si dels problemes volen treure rèdit polític és molt trist i lamentable”, ha afegit. ).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada