Emotiu acte de reconeixement al Mèrit Planer

Alejandro Castells,acompanyat per la seua família i alguns dels antics alumnes assistents a l ‘acte.(Foto:T. Gine)

L ‘acte es va fer el passat diumenge i l’ homenatjat,Alejandro Castells,va donar al poble la bandera  de la banda que va existir al poble a la dècada del 40.

(T.Gine/J.Roig)
.-“Feia temps que esperava aquest reconeixement  i estic content perquè m’ha arribat en vida i el puc gaudir  amb els meus. Aquest any en compliré  80 i a aquestes altures de la vida mai se sap….”

Satisfet i emocionat, així s ‘expressava  Alejandro Castells en la festa homenatge al reconeixement al Mèrit Planer que Santa Bàrbara li va oferir el passat dissabte al veterà músic planer  en  la 8ena edició del guardó.
Acompanyat de la seva família i del grup musical Joventut ,Castells va arribar al Restaurant Diego on l’esperaven unes 60 persones entre entitats i amics que van decidir acompanyar-lo.
Desprès de la lectura de l’acta que va realitzar la secretaria del Mèrit, Yolanda Valldeperez, el regidor de Cultura  Alfred Blanc va parlar de l’ homenatjat  i la seua tasca com a professor de música desenvolupada al decurs de la seua vida , amb més de 200 xiquets i xiquetes del poble que van passar per la Banda de Cornetes i Tabals “Xiquets Grup Balmes,creada als anys 70 per Alejandro.
Blanch ,desprès  va cedir la paraula al regidor  Jordi Llorens ,alumne   i  coneixedor de tota la trajectòria que ha portat Castells, qui va fer una extensa exposició de la seva història musical argumentant el perquè d’aquest mèrit.
Finalment l’alcalde Jordi Boronat va explicar una història personal  de quan ell formava part dels xiquets grup  Balmes i de la tasca com a professor que va desenvolupar   “amb alguna altra estirada d’orella per a controlar a tots els alumnes” tal com relatava Boronat.
Un cop entregat el Pin D’or  i un quadre de l’escut del poble,  realitzat per l’artista local Regina Pla, el guardonat va adreçar unes paraules,  visiblement emocionat ,  al públic congregat  i va fer l’entrega al poble, d’una bandera que Castells conservava de la dècada dels anys 40 d’una de les primeres bandes de música que va existir al municipi …..(i que te una història força curiosa .  L’’any 1948 totes les modistes del poble, que devien ser moltes més que ara, van celebrar com cada any la festa de la seva patrona, Santa Llúcia. Els joves músics van amenitzar tota la festa  interpretant  el cap de ball, la jota i el punxonet amb dolçaina i tabals  després de sopar ,a la mitja part del ball. En agraïment a la seva col•laboració desinteressada en la festa ,les modistes del poble van fer i brodar a ma una bandera per a la banda que va ser sempre molt estimada per tots els músics. Aquesta senzilla bandera amb el nom de la banda i una imatge de la Santa, feta i donada amb el cor ha estat conservada tots aquests anys. )
Després, en el seu torn de paraula, Alejandro va  manifestat el desig de fer donació d’aquesta icona de la història musical de Santa Bàrbara a l’Ajuntament perquè es col•loqui al lloc més adequat per deixar testimoni de la existència de la banda .
Per acabar l’acte de Reconeixement hi va haver una tocada de dolçaina molt especial.Es va fer amb una gaita única al món  ja que només n’existeixen tres  .Aquesta  te la peculiaritat de ser amb claus i haver estat confeccionada pel pare dels Flarets, els músics de gaita  més cèlebres que ha tingut mai  el poble.

2 respostes
  1. ramon guillen suesta
    ramon guillen suesta says:

    Molt d´acord,amb el reconeiximent,no vaig ser mai dels tabalets com popularment se deien,pero recodo cada vegada que els sentia,com la pell es ficava de gallina,y cuand els senties fora del poble,deiEs a la gent que es quedaven en la boca oberta.-SON DEL MEU POBLE,gracies per portar a Santa Barbara,per tot l´estat.

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada