Santa Bàrbara acull una nova xerrada sobre la PAC

pacEl regidor d’agricultura, Jordi Roé destaca l’ importància d’assistir-hi, sobre tot per informar-se de les noves mesures de seguretat que s’aplicaran a partir d’ara per a dur a terme els tractament fitosanitaris.
Recordar que caldrà que el productor,abans de fer els tractament tingui la supervisió d’un assessor per garantir la salubritat dels aliments abans de que arribin al consumidor

(J.Roig).-En poc menys de dos mesos, Santa Bàrbara acollirà dues xerrades sobre la nova Política Agrària Comunitària. La primera va tenir lloc el passat 20 de gener a la sala polivalent del Museu de la Vida a la Plana i va córrer a càrrec del sindicat agrari Unió de Pagesos.
En aquell cas, la xerrada tenia com a eix principal informar als agricultors en quina situació estaven les negociacions que s’estaven portant a terme fins a aquell moment i com es perfilava l’efecte que tindrà per als agricultors.

Ara, i des del Departament d’Agricultura de la Generalitat catalana, se’n organitza un altra que tindrà lloc demà dijous al mateix museu a partir de les set de la tarda, sota el títol de “La nova PAC i la lluita integrada de plagues” i es que amb la publicació del Reial Decret d’ús sostenible de productes fitosanitaris, els agricultors han de donar prioritat a aquells mètodes de lluita contra plagues, malalties i males herbes que pertorbin menys els ecosistemes agrícoles i fomentar els mecanismes naturals de gestió de plagues.

Això s’aconsegueix amb l’aplicació de la Gestió Integrada de Plagues que promou els mecanismes naturals de control amb la possibilitat d’utilitzar productes fitosanitaris de manera raonada, per a cercar la mínima alteració possible dels ecosistemes i l’òptim rendiment de les collites, en línia amb els requeriments legals de la Unió Europea.

És per això que l’objectiu d’aquesta jornada es donar a conèixer com ens afectarà la nova PAC en el període 2014-2020, i quins nous compromisos porta associats, per tal d’aconseguir competitivitat econòmica, mediambiental, social i territorial.
El regidor d’Agricultura de Santa Bàrbara, Jordi Roé, explicava a La Plana Ràdio com es desenvoluparà la Jornada que s’ha dividit en tres parts. La primera, que farà referència directa a la nova PAC, la segona a l’us sostenible dels productes fitosanitaris i la tercera, tractarà sobre la necessitat d’encarar una lluita conjunta contra la plaga de la mosca de l’oliva.
Roé destacava especialment l’ importància del segon punt que es tractarà pels dubtes que està generant entre els productors el tema de que, a partir d’ara a l’hora de dur a terme qualsevol tractament fitosanitari, caldrà l’ intervenció i la supervisió d’un assessor que ho autoritzi per assegurar que el producte que arribi al consumidor ho faci amb les garanties sanitàries correctes.
Recordem que la jornada es farà aquest dijous, 13 de març a les 7 de la tarda a la sala polivalent del Museu de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara. La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través d’ACOBEM al telèfon 977 58 12 12

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada