Godall i La Galera entre els cinc pobles ebrencs que no veuen canals de televisió per manca de cobertura

Godall (Foto :Ajuntament de Godall)

(DdT).-En cinc municipis de les Terres de l’Ebre, la Televisió Digital Terrestre (TDT) encara no ha arribat de manera plena cinc anys després de la seva implantació a Catalunya. Es tracta de Caseres, a la Terra Alta, Paüls i Alfara de Carles al Baix Ebre, i Godall i una part del poble de la Galera, a la comarca del Montsià.
La casuística en els municipis és diversa, en funció dels obstacles geogràfics que envolten els pobles i el nivell de proximitat amb les torres d’emissió. En tots els casos, tanmateix, hi ha un seguit de canals que no es poden sintonitzar: les tres cadenes existents a les Terres de l’Ebre -L’Ebre TV, Canal 21 i Canal T.E., 8tv i alguns segons i tercers canals de les principals televisions estatals i de la mateixa TV3. En canvi, els municipis sí que poden veure els canals que emeten via satèl·lit.
El delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha rebut les queixes dels respectius ajuntaments i  el passat divendres es va desplaçar a Barcelona per a reunir-se amb la direcció general de Telecomunicacions. El delegat admet problemes tècnics i sobretot econòmics per a poder resoldre les zones fosques. «Estem davant d’una situació generada en l’anterior govern de la Generalitat. Durant la implantació del senyal de la TDT es van deixar unes zones fosques de cobertura que avui encara es mantenen». L’objectiu de la trobada fou sol·licitar les partides suficients per a poder executar les obres. Ara bé, davant la previsió de l’aprovació d’uns pressupostos encara més restrictius que els anteriors, Pallarès no pot concretar un calendari d’actuació, tot assumint que és la Generalitat l’encarregat de vetllar per transmetre correctament el senyat de la TDT.
El cas de major complexitat tècnica es situa a Paüls, un municipi situat al  Massís dels Ports. Cal construir en una zona d’abrupta orografia  fins a tres torres de comunicació amb visió directa entre elles per poder oferir un senyal correcte. «Paüls es situa dins els Ports i la solució és complicada, però hi  treballem», apunta Pallarès.
L’alcalde de Godall, Francesc Miró, admet que ha rebut moltes queixes dels veïns i que les ha transmès a la Generalitat. «La gent està molt enfadada perquè no pot veure, per exemple, els canals de l’Ebre»,  lamenta. «Els pobles veïns veuen prop de 40 canals i nosaltres 18», afegeix.     En el seu cas, la solució és la instal·lació d’un ràdio enllaç amb un cost proper als 60.000 euros. Miró reclama a la Generalitat que assumeixi l’actuació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada