Tortosa aprova una moció de CiU perquè els ajuntaments puguin emetre informes vinculants en tràmits d’arrelament

Sessió plenaria a l'Ajuntament de Tortosa.

Si es comprova que el sol•licitant ha estat sancionat per infraccions de les ordenances municipals de convivència i civisme es podrà emetre un informe negatiu.

Una moció en el mateix sentit  va ser  tombada  ahir a l ‘ajuntament de Girona

(J.Roig/Redacció).-L’Ajuntament de Tortosa va aprovar,  en la primera sessió plenària del 2011 , una moció del grup municipal de Convergència i Unió (CiU) que reclama al govern de l’Estat un major protagonisme dels municipis en l’aprovació de l’arrelament o del reagrupament per a persones estrangeres.

El text aprovat demana, en concret, que el nou Reglament de desenvolupament de la Llei d’Estrangeria “estableixi en els casos dels tràmits d’arrelament o reagrupament la necessitat d’un informe emès per l’Ajuntament de residència”.

Per tal de poder redactar aquest informe, l’Ajuntament haurà de poder “consultar totes les dades disponibles en els propis serveis municipals”, i “en cas que es comprovi que el sol·licitant hagi estat sancionat per infraccions de les ordenances municipals de convivència i civisme, es pugui emetre un informe negatiu atenent al principi de proporcionalitat”. La moció ha estat aprovada amb el vot favorable dels grups de CiU, PSC, ERC, PP i l’abstenció d’ICV.

El PP es queda sol a Girona defensant la moció per denegar el reagrupament a immigrants incicívics

L’ iniciativa de l ‘ajuntament  tortosí no és única. Segons hem pogut saber ,ahir mateix una altre ajuntament (en aquest cas no ebrenc) ,debatia una moció en el mateix sentit ,encara que no va prosperar.
Els dos regidors del PP a l’Ajuntament de Girona va ser  els únics en votar a favor de la moció que demana que els consistoris emetin informes vinculats per evitar l’arrelament i el reagrupament familiar a persones que hagin incomplert les normes de civisme.
Els tres grups del tripartit a l’ ajuntament gironí  van  votar en contra de la moció i CiU s’hi va abstenir  per considerar que la proposta no ajuda a millorar la situació de convivència a la ciutat. ICV fins i tot demanava  al PP que retiri la proposta i la portaveu dels popular, Concepció Veray, va criticar el PSC per haver impulsat una moció similar a d’altres llocs i no recolzar-la a Girona.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada