Joventut formarà com a esporgadors joves de la Sénia en risc d’exclusió social

(Foto :http://pqpi-jardineria.blogspot.com.es)

Es tracta d’una segona edició “excepcional” del Projecte Fórmula Jove que ha estat un èxit a Gandesa

(ACN).- Joventut posarà en marxa en breu una segona edició, “excepcional”, del Projecte Fórmula Jove que té per objectiu la formació i inserció laboral de joves en risc d’exclusió social. Es farà a la Sénia, al Montsià, i estarà dedicat a la formació agrícola, en l’especialitat d’esporgadors, tenint en compte la falta de professionals d’aquest sector que existeix a la comarca. Aquest pioner programa es va dur a terme la passada primavera a Gandesa, a la Terra Alta, i ha aconseguit incorporar a l’ensenyament reglat i trobar feina a una quinzena de joves. Preocupats per la situació d’atur juvenil, la petició perquè el projecte es faci també a la Sénia l’ha fet el mateix Ajuntament.

El projecte ‘Fórmula Jove’ es va fer durant la primavera a Gandesa gràcies al conveni entre l’Agència Catalana de la Joventut i el Consell Comarcal de la Terra Alta. El programa està adreçat a joves de 16 a 24 anys que han abandonat l’educació formal i que tenen dificultats per inserir-se al mercat de treball. El projecte forma grups d’entre 10 i 20 joves en un ofici, escollit segons les demandes laborals del territori on viuen. Es fa en grups petit per poder oferir una tutorització el més personalitzada possible. En el cas de Gandesa, es va oferir formació en producció vitícola i vinificacions especials.

Com ha explicat la coordinadora de Joventut de les Terres de l’Ebre, Tere Marcelino, es va detectar a la Terra Alta una realitat preocupant, “amb molts joves no escolaritzats, que tenien una formació baixa i alguna problemàtica familiar que feia que poguessin estar en risc”. El projecte a Gandesa va ser un èxit. De tots els joves que van començar només un va abandonar el curs. La resta dels participants, o bé han continuat els seus estudis a l’Escola de Capacitació Agrària, o bé han trobat feina com a mossos de magatzem o en els cellers en els quals havien fet les pràctiques.

Esporgadors a la Sénia

Davant la situació preocupant d’atur juvenil al municipi, l’Ajuntament de la Sénia va fer la petició al Departament de Joventut perquè es fes, “excepcionalment”, un altre d’aquests cursos del projecte, que començarà a principis de 2013. A la Sénia es formaran esporgadors. “És una necessitat que hi ha a la comarca i al voltant del municipi on no es troba gent formada” en aquest ofici, ha explicat Marcelino.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada