Els familiars de nens diabètics a les Terres del ‘Ebre recullen signatures per demanar que no els treguin l ‘endocrí.

De moment es farà càrrec del servei una doctora pediatra.

De no poder fer el seguiment i control de la seua malaltia,els nens diabètics ebrencs ,es tindrien que desplaçar a Barcelona.

(J.Roig).-L ‘Associació de  Diabètics de Catalunya,des de les seues delegacions de Tortosa i Santa Bàrbara ,van començar fa unes setmanes una recollida de signatures per demanar a l ‘administració que  se li renovés el contracte al endocrí pediàtric que atent als petits diabètics del territori  des de l’ Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Jordi Ortiz ,president de l ‘Associació a les Terres de l’ Ebre explicava  que com a conseqüència dels reajustaments  que està portant a terme el Departament de Salut es volia prescindir d ‘aquest servei,lo que generava al col•lectiu una greu problemàtica per tal de poder dur a terme els controls i seguiments  de la seua malaltia en normalitat,ja que  si no hi ha endocrí a Tortosa ,els desplaçaments periòdics es tindrien quefer a Barcelona.

Ortiz considera que el servei que està donant el pediatra endocrí als  nenes diabètics del territori  estalviaria diners i temps tant al usuari com a l ‘administració .

La recollida de signatures que va endegar l ‘associació,tant a Tortosa com a Santa Bàrbara,per tal de poder mantenir el servei ,sembla que ha estat un èxit .A Santa Bàrbara ,una de les mares amb nens diabètics  deia estar molt satisfeta per la resposta rebuda,no solament per part de  la gent del poble ,sinó també des de altres localitats properes. També a nivell
de  Tortosa i comarca, la resposta ha estat molt sensible a la causa. Ortiz  deia que el suport rebut aquets deis els fa pensar que les seues reivindicacions eren justes.

El president de l ‘Associació a les Terres de l’ Ebre també  deia a la nostra emissora que les converses  que han mantingut amb Salut per mantenir el servei al territori  han estat positives i que segurament no farà falta aquesta mesura de pressió ja que ,tot i que no se  li ha renovat el contracte al pediatra endocrí que els atenia,el servei al Verge de la Cinta es seguirà donant als nens diabètics,ara amb una doctora pediatra que farà les funcions del especialista. Tant l ‘Associació com l ‘administració s’ han donat un marge de temps per veure  el resultat d’ aquesta  fórmula.

Recordar finalment que ,en motiu de la celebració,el proper dilluns dia 14,del  dia Mundial de la Diabetis, aquest cap de setmana es duran a terme diverses activitats a Tortosa i Santa Bàrbara.

A Tortosa el dissabte dia 12 és farà   una  Taula informativa i realització de controls de glucèmia al carrer,des de les 10:30 i fins les 12h. enfront de l ‘antic Mercat del Peix de Tortosa.També hi haurà llits elàstics i actuació del pallasso MUNIATTO per als menuts.

Per la nit s’il•luminarà el Monument del Bimil•lenari de Tortosa a  la rotonda “Pont del Tren” de Santa Bàrbara.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada