L’Ajuntament de Roquetes no augmenta taxes ni impostos per al 2011

Sessió Plenaria a l' ajuntament de Roquetes (Foto miquelcastello.blogspot.com)

(J.Roig-Premsa Roquetes)

*El ple va aprovar les ordenances fiscals amb el vot favorable de l’oposició

El ple de l’Ajuntament de Roquetes va aprovar, dimarts 9 de novembre, les ordenances fiscals per al 2011, i aquesta vegada l’oposició (PSC) també va votar-hi a favor. Amb vistes a un altre any complicat pel que fa a la crisi econòmica que arrossega el país, l’Ajuntament ha decidit no augmentar el valor de les taxes ni el dels impostos i deixar-los igual que el 2010. Segons Jordi Baucells, regidor d’Hisenda “les ordenances que hem aprovat s’ajusten als costos reals de la prestació dels serveis i no perjudiquen les famílies perquè garanteixen el seu poder adquisitiu”, i va afegir que “ens trobem en una situació complicada en què una de les fonts principals de recursos dels ajuntaments com són les ordenances fiscals no han de representar una càrrega per al ciutadà. És per això que ara és el moment de fer un esforç per ajustar els increments de la pressió fiscal sobre els ciutadans a la mínima expressió i ajustar la recaptació pel cost dels serveis a la xifra més exacta i mínima possible”. Baucells també va voler ressaltar la política econòmica duta a terme per l’actual equip de govern roquetenc quant a les ordenances fiscals: “hem tingut la cura suficient per regularitzar els imports any a any amb l’objectiu que (tret d’aquelles taxes en què el cost realment hagi representat un increment substancial com, per exemple, en el cas de la brossa ara fa uns anys) no augmentin sobre el cost que representa per als ciutadans i, en conseqüència, sobre el seu poder adquisitiu i els seus salaris”, va manifestar el regidor d’Hisenda.
Un altre exercici que, segons Baucells, ha fet l’àrea d’Hisenda en aquesta legislatura a l’hora de calcular l’import de les ordenances fiscals és la comparació amb la resta de municipis pròxims a Roquetes. En aquest sentit, cal recordar que impostos com ara l’IBI o taxes com la brossa continuen sent més barats per als ciutadans de Roquetes que per als ciutadans d’altres localitats veïnes.
D’altra banda, Baucells va voler cloure la seva intervenció en el ple de les ordenances tot remarcant l’esforç que els tècnics de les àrees d’Hisenda, Urbanisme i Serveis Públics de l’ajuntament han fet per adequar el text de les diferents ordenances a la legislació vigent. En són alguns exemples l’impost de vehicles, en què s’ha adaptat el text a la Llei de l’impost de societats (en concret, a les bonificacions); l’impost sobre construccions, en què s’ha adaptat al Pla d’Habitatge Jove en les seves bonificacions; o les llicències de primera ocupació, per adaptar-les a la nova Directiva de serveis.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada