El Centre d ‘Estudis Planers organitza una sortida per conèixer diferents construccions singulars i molins de les planes.

Marius Ponts,president CEP de Santa Bàrbara

(Foto i text J. Roig)

Tot i que habitualment és fa dintre del context de les activitats paral•leles a la Fira de l’ Oli,enguany el Centre d ‘Estudis Planers ha avançat en una setmana la sortida etnològica que organitza cada any i que enguany portarà als interessats,a visitar diferents indrets i construccions de la plana del Montsià interior.

Marius Ponts,president del CEP explicava que,entre altres es visitarà el pous del delme ,encara existents al terme de Santa Bàrbara,tot i que en molt mal estat de conservació. També i resseguint l’ itinerari per la plana,es visitarà el mas fortificat de Cervera,on segons Ponts, hi va haver  l’ intenció de fer-hi un poble. A La Galera es visitarà dos antics molins que es conserven  tal i com eren a principis del segle passat. La  sortida clourà al peu de la serra de Godall on s’ indicarà als assistents la localització d ‘elements destacats d’aquest espai natural.

La sortida,com explicava Marius Ponts,forma part del programa de sortides que organitzen i promocionen conjuntament diferents Centres d’ Estudis del territori com el de La Sènia,Mas de Barberans,Ulldecona o Alcanar entre altres,amb l’ objectiu comú de divulgar el patrimoni .

Aquesta cooperació entre Centres d ‘Estudis te una doble intenció. D’ una banda obrir a més gent la divulgació i participació d ‘aquestes sortides  i d’ altra banda establir la possibilitat d’ intercanvis entre Centres d ‘Estudis. Ponts posava com exemple la sortida que estan preparant per anar a conèixer la línia defensiva de bunkers de la guerra civil recuperat recentment pel Centre d ‘Estudis d ‘Alcanar i les Cases .

Els interessats en participar a la sortida d ‘aquest diumenge,14 de novembre ,  per fer aquest itinerari per les construccions i molins de les planes han de concentrar-se a les 10:30 del matí al Centre Cultural de Santa Bàrbara i s’ ha de portar vehicle propi o per grups. La sortida està oberta a tothom.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada