Les darreres pluges podrien salvar gairebé un 80 per cent de la collita d’olives.

olivar_xileya_arbol_afectado

El gerent de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara afirma que fa dues setmanes les perspectives eren catastròfiques.
Ara, si la situació climatològica ho permet a la cooperativa planera es podrien recollir entre 11 i 12 milions de quilos d’olives dels mes de 13 que s’eperaven.

(J.Roig/T.G.).-Tot i la pluja de fa uns dies, la collita d’olives tampoc s’ha escapat del tot dels efectes de la persistent sequera que aquest estiu a afectat tot el territori fins al punt que, durant gairebé 6 mesos, la pluja caiguda a estat pràcticament inapreciable.
Josep Lluis Cardona, gerent de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, explicava a la nostra emissora que, mentre a principis de juny i desprès d’una bona floració, les perspectives d’una bona collita eren òptimes i fins i tot s’aventurava una collita rècord, fins fa un parell de setmanes i degut a la persistent falta de pluja, aquesta previsió havia donat un tomb de 360 graus i les perspectives s’havien convertit en catastròfiques. “La collita s’estava perdent, sobre tot les varietats més primerenques com la sevillenca. Amb la pluja d’ara fa 15 dies,la situació ha tornat a canviar totalment ” deia Cardona.

L’Agrícola del Camp preveia enguany una collita rècord i esperava superar el 13 milions de quilos d’olives, una collita que, si no hi ha cap altre entrebanc i segons el gerent de l’Agrícola, podria minvar entre un 15 i un 18 per cent quedant entre 11 i 12 milions de quilos d’olives per molturar. En quant al rendiment gras, és a dir l’oli que finalment rajarà del fruit, s`espera que sigui l’habitual, que se situa entre un 22 i un 23 per cent.”Però en aquest moments no ho puc assegurar. Tinc dubtes”, confessava el gerent.

En quant a la qualitat, Cardona admetia que pot ser no serà la d’un any normal perquè la sequera acaba afectant les qualitats organolèptiques de l’oli, tot i que també acabarà depenent de les condicions climatològiques que es donin des d’ara i fins al inici de la campanya que començarà en molt pocs dies .