La comunitat aragonesa planera celebrarà demà,12 d’ octubre,la festa del Pilar sense missa

capturada

Missa baturra de l ‘any 2012 (Foto AAP)

Es farà solament la missa de les set de la tarda i segons  justificava el mossèn als organitzadors, no hi hauria prou  gent  per a les dos celebracions.
A la festa i ha inscrits uns 80 “manyos  i manyes” del nostre poble

(J.Roig/T.G.).-Com és tradicional des de fa 7 anys ,l’ Associació Aragonesa Planera de Santa Bàrbara,es reunirà demà per tal de celebrar la festivitat de la seua patrona la Verge del Pilar,una celebració que es centra bàsicament amb una trobada dels  “manyos” locals i els seus familiars i amics  i que fins ara s’ iniciava amb la tradicional missa baturra a l ‘església arxiprestal del poble .
Segons ens explicava la presidenta de l ‘entitat,Montse Perales,enguany això no podrà ser així ja que  el capellà del poble no ha cregut convenient  fer la missa de les  12 del mig dia i es farà solament la de les 7 de la tarda “perquè no hi haurà prou gent per a les dos misses”,justificava el clergue.

Per  lo tant  i segons explicava el secretari de l ‘entitat,Antonio  Olles,  la celebració tindrà que començar sense la missa i s’ iniciarà directament amb  la rondalla, que es passejarà pel poble a partir del mig dia per acabar amb un dinar de germanor al Centre Cultural,al que hi ha prevista l ‘assistència  una vuitantena  de socis.

L’Associació Aragonesa Planera es va crear l ‘any 2007 i actualment té 133 socis. Al decurs de l ‘any organitzen altres activitats com concursos literaris o viatges,el més proper el que realitzaran a Osca el proper 27 d’ octubre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada