El Verge de la Cinta es consolida com l’hospital de referència a l’ICS en parts naturals dins de l’aigua

Des del juliol de 2010 s’han fet 77 parts dins de l’aigua evitant derivar a les dones de les Terres de l’Ebre a altres hospitals per tenir parts naturals.

 

Sala de parts naturals dins de l 'aigua, amb dues professionals sanitàries, la coordinadora d'infermeria de l'àrea obstètrica, Núria Colomé, i la coordinadora de llevadores, Mercè Arasa.

(Redacció/J.Roig).-L’estiu de l’any passat l’Hospital Universitari Verge de la Cinta de Tortosa va ampliar la cartera de serveis públics posant en funcionament el part dins de l’aigua. Des d’aleshores fins el 30 de setembre del 2011 s’han realitzat 77 parts dins de l’aigua amb un alt grau de satisfacció per part de les dones i uns resultats obstètrics excel•lents. En aquets moments el Verge de la Cinta és l’hospital capdavanter en atenció del part a l’aigua en tot l’ICS i referent en part natural a les Terres de l’Ebre. A més, actualment s’estan atenent al voltant  de 1.400 parts anuals.

L’any 2007 l’Hospital de Tortosa va engegar l’aprenentatge i el perfeccionament en atenció natural al part normal, oferint una atenció natural i individualitzada a la població de dones de les Terres de l’Ebre, i d’altres que demanen anar l’hospital ebrenc, desitjant un part diferent al medicalitzat, amb l’objectiu de respectar les voluntats de la gestant condicionat a la valoració clínica de cada dona i a l’estat de benestar del futur nadó.

La nova àrea d’atenció obstètrica i ginecològica del Verge de la Cinta disposa de tres zones: una amb quatre habitacions de dilatació-part per atendre les gestants de baix risc, amb una cambra destinada per a parts naturals i parts a l’aigua, amb un ambient càlid i relaxant basat en la il·luminació i decoració, banyera adaptada, telemetria aquàtica, cadira de parts i altres eines de suport; una altra amb dues sales de part d’alt risc, amb quiròfan per a cesàries urgents i una zona per a recuperació anestèsica; i per últim una àrea d’urgències i de control de la gestació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada