El director de la Agencia para el Aceite de Oliva diu que la crisi de l’ oli es centra bàsicament en l ‘excés de producció.

La producció i la comercialització està en un punt de creixement excel•lent.
L’autorització  d’emmagatzematge d’oli per sis mesos aprovada per Europa pot afavori una millora dels preus .

Un moment de la conferència (Foto:T.G.)

(J.Roig/T.G.).-La problemàtica que pateixen els oleïcultors ebrencs  en quant als preus i el seu futur, fou el tema principal que es va abordar la setmana passada  al Centre Cultural de Santa Bàrbara en la Jornada Tècnica organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural,  titulada “Situacions i perspectives de l’oli d’oliva”.Una jornada que va comptar com a ponent principal amb Carlos Sánchez Laín ,director de la “Agencia para el Aceite de Oliva”.

La situació greu  que travessa el sector va ser analitzada per Sánchez Laín davant  de més d’un centenar de pagesos  .Un dels temes principals que va abordar el ponent va ser el dels  costos de producció que  segueixen superant el que ingressen els pagesos per cada collita.

Laín  va subscriure que la crisi del sector de l’ oli  és centra bàsicament en els preus. En canvi va afirmar que, tant la producció com la comercialització estan a uns nivells excel•lents. Tant és així que aquest serà el quart any consecutiu en que es batran rècords d ‘exportació d’ oli ,mentre que el mercat interior també segueix creixent .

En referència a l’excés de producció d’ oli  i la seua relació amb els baixos  preus als que es cotitza,el director de la Agencia para el Aceite de Oliva va recordar que s’ obre una petita escletxa d ‘esperança que podria ajudar a recuperar un poc els preus de l’ oli,desprès que  la comissió Europea acaba d’aprovar l’autorització  d’emmagatzematge privat  de cent mil tones d’oli per sis mesos cosa que ha de provocar un efecte positiu envers els preus que podria començar a visualitzar-se a principis d ‘aquesta campanya,ja a punt d’iniciar-se.

D’altra banda Laín insistia en  que,lo més important per intentar reduir costos i ser més competitius continua essent  la integració de cooperatives per poder millorar la capacitat de negociació a l’ hora de comercialitzar l ‘esforç del productor.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada