Tret de sortida a les Festes Majors de Santa Bàrbara

Promagra2014La Festa campera i els bous són els protagonistes dels primers actes de les festes.
Unes festes que tenen un pressupost de cent mil euros i que, segons es valora des de l’equip de govern, “tenen un programa complert i amb actes per a tots els gustos”

(J.Roig).-Amb el repartiment del panoli a càrrec de les pubilles i acompanyants i el lliurament dels premis als guanyadors del IX Concurs d’Imatge Digital, Santa Bàrbara vivia ahir per la tarda els primers compassos de la Festa Major 2014 que tindrà ja el seu començament oficial avui mateix amb la festa campera que a partir de les 12 del migdia tindrà ocupats a tots els aficionats taurins fins a la mitja nit amb diverses activitats relacionades amb els bous,com ara el “cerril” que ha comprat la penya “Planers pels bous” que serà embolat més tard i la tarda de vaquetes “Gran Prix”, una novetat que ens explicava el portaveu de la penya Joaquim Martí i que consistirà bàsicament en que dos grups de joves superar una espècie de gimcana “presidida” per una vaqueta.

Aquesta nit també hi ha la primera activitat musical amb una nova edició del Festival Tronat planer amb l’actuació de reconeguts dj’s del territori, entre els que destaquem el local Carlos Ivern.

Demà dissabte, a les 7:30 del matí està prevista la sortida del bou cap llaçat des de la plaça de l’Estació i amb un recorregut que enguany s’ha tingut que variar per les obres que s’estan fent al passeig de les Escoles. Martí recordava que s’ha tingut que presentar la variació del recorregut a corre-cuita perquè la comissió de bous no havia estat informada de les obres i és imprescindible presentar el circuit exacte que ha de fer el bou a les asseguradores per a que, en cas d’accident, aquestes es facin càrrec dels possibles danys.
En quan a la resta del programa, tal i com explicava el primer tinent d’alcalde Alfred Blanch, és pràcticament igual al d’altres anys, amb balls, menjades populars, concursos, etc i compta amb un pressupost de 100.00 euros, lo que significa un 3’5 % del pressupost del municipi. “És un programa complert amb actes per a tots el gustos” deia Blanch.
El pregó de Festes el pronunciarà aquest dissabte a les 19:30 el director de l’Ebre i Canal TTEE Josep Maria Arasa Fort. El diumenge destaca la festa que s’organitza per als Planers Absents i l’Ofrena de Flors i Fruits a Sant Gregori que comptaran, ambdós actes, amb l’actuació excepcional del Grup de Majorets que s’ha reunit per commemorar el 40 aniversari i que permetrà veure actuant juntes diferents generacions de majorets ,acompanyades per la Banda de Cornetes i Tabals que s’ha reunit un altre cop, especialment per a l’ocasió.

Feu clic aquí per Respon, per Respon a tots o per Reenvia
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada