El consell d’alcaldes del Montsià aposta per la creació d’un nou ens per a la gestió dels residus del Baix Ebre i Montsià a l’abocador de Mas de Barberans

DSCF4514

El consell d’ alcaldes del Montsià reunit ahir a l’ ens comarcal.(Foto CCM)

(Redacció/J.Roig/ACN).-El consell d’alcaldes del Montsià reunit ahir pel matí a la seu del Consell Comarcal va mostrar la seua voluntat d’acollir els residus del Baix Ebre i del Montsià a l’abocador de Mas de Barberans, a través de la creació d’un nou ens format pel conjunt de municipis de les dues comarques.

Els alcaldes coincideixen en la necessitat de crear un nou ens a través del qual es gestioni de forma integrada els residus municipals de les dues comarques per tal d’aconseguir una millor optimització de recursos per i una major sostenibilitat i estalvi econòmic.

De fet,ahir mateix els presidents dels  consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià van comparèixer junts per anunciar que  posaran en marxa, a partir de gener de 2014, un nou ens únic per a la gestió de les polítiques ambientals locals que ha de permetre estalviar 1 milió d’euros anual respecte el funcionament de l’estructura actual. La nova entitat, de titularitat pública i en la qual, inicialment, no hi participen els consells de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre -que havien pres part en les negociacions prèvies-, estarà estructurada en quatre àrees oferint serveis que demandin els ajuntaments i siguin “viables econòmicament”. Bona part de la menor despesa provindrà de la reducció de costos en la gestió de l’abocador de Mas de Barberans, un cop acabada la seva ampliació.

A primers del pròxim mes de juliol quedaran enllestides les obres de la nova ampliació de l’abocador de Mas de Barberans, moment en el qual aquesta infraestructura estarà en condicions òptimes per rebre tota la brossa dels municipis de les dues comarques. De no haver estat per aquesta ampliació, a hores d’ara restarien molt poques setmanes per esgotar la vida útil d’aquest abocador.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada