El Museu de la Vida a la Plana,una realitat ja a Santa Bàrbara

Façana del Museu de la Vida a la Plana (Foto J.Roig).-

Interior del Museu (Foto J.Roig)

(J.Roig).-La presentació ,el passat divendres , de la col•lecció de DVD sobre la memòria  històrica local,va ser la primera oportunitat que van tenir les planeres  i planers  per poder accedir a l ‘edifici de l ‘antiga masada de Martí,reconvertida actualment en el Museu de la Vida a la Plana.

El centenar  de persones que van assistir a l ‘acte ,abans de la projecció del tercer DVD, van poder passejar tant per la planta baixa on s’ ha ubicat una sèrie de plafons explicatius amb els corresponents estris i peces  agrícoles referits a l ‘enunciat del nom del museu,com desprès,ja a la primera planta per la important  col•lecció d’ Historia Natural “Josep Antoni Valls”  tants anys dipositada  al Centre Cultural i que ara,definitivament ocupa ja un lloc digne en aquest nou espai  cultural del que disposarà la població en un curt termini de temps,tant bon punt  es pugi inaugurar oficialment,data que de moment no s’ ha fet pública.

Alfred Blanch,regidor de Cultura de l ‘ajuntament de Santa Bàrbara explicava que el Museu s’ ha dividit en quatre parts  ben definides. A la planta baixa la zona d’accés que inclou una agrobotiga i l ‘espai  de museïtzació pròpiament dita en la que hi ha col•laborat  destacadament el Museu del Montsià i el Centre d’ Estudis Planers. Blanch afegia  que l ‘exposició no  serà estable.
A la segona planta s’ hi troba la referida col•lecció d’ Història natural i una gran sala que Blanch qualificava de polivalent .

El regidor de Cultura planer es mostrava satisfet per la resposta  que va tenir la crida a la població per a que fes aportacions per omplir el museu,tan és així  que també puntualitzava que hi ha material repetit i que pot ser tot no es podrà mostrar .

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada