Especial atenció al manteniment, remodelació i construcció de places

20140311_092427

Nou aspecte de la Plaça d’Espanya (Foto:J.Roig)

Les obres de manteniment que s’havien de fer a la Plaça Espanya de Santa Bàrbara han acabat pràcticament amb una reconversió total de l’espai.
Un altra actuació important és la que s’ha començat a fer al primer tram del Passeig de les Escoles.
A finals del mes passat es va començar per traslladar els arbres a un altre espai municipal i se’n van tallar alguns per poder ampliar aquest transitada via del nostre poble.

(J.Roig/T.G.).-Un cop acabada l’actuació que, mesos enrere, es va fer a la plaça del antic dipòsit de l’ aigua, l’ ajuntament del nostre segueix aprofitant plans d’ocupació i personal de la brigada municipal per dur a terme obres de manteniment a diferents espais del municipi.
Una de les més recents i que està pràcticament enllestida, és la que s’ha dut a terme a la Plaça d’Espanya. El primer tinent d’alcalde, Alfred Blanch, explicava en declaracions a La Plana Ràdio que lo que va començar essent una obra de manteniment del ‘espai, va acabar essent una remodelació,pràcticament total de la plaça, en comprovar que el seu estat era més deficient de lo que es pensava en un principi. Així i aprofitant que disposem d’aplicadors oficials de formigó estampat, s’han substituït les rajoles originals per aquest nou material. S’ha aprofitat també per canviar els bancs i instal•lar aparells “bio saludables” i nou enllumenat sostenible, mentre que l’arbrat s’ha conservat.
Un altra obra que es va començar a finals de febrer, però que tindrà la seua continuïtat a mes de juny, és l’actuació urbanística que s’ha de fer al darrer tram del passeig de les Escoles, entre el carrer Sant Rafel i el Verge de Montserrat. De moment i ja que ara és l’estació de l’any apropiada, s’ha procedit a trasplantar part dels arbres que hi havia a la zona, mentre que altres s’han tingut que talar, per tal de poder procedir a la reestructuració de la zona.
Blanch explicava que el projecte està ara en fase de redacció, però que, bàsicament, lo que es farà durant el període de vacances escolar (cal recordar que el tram està just a la zona de les escoles), serà estretir les voreres per poder ampliar la via i es construiran el corresponents pluvials i zones elevades de pas de vianants, per evitar tant els problemes que produeix la pluja, com per augmentar la seguretat dels escolars .
Els arbres que s’han tret d’aquest tram del passeig de les Escoles, s’han trasplantat, uns a l’abocador municipal clausurat del camí de les Coves i els altres a la nova plaça que es vol construir a la zona de l’institut que s’anomenarà “ de l’ Independència” i de la que en parlarem en una propera crònica.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada