Els alumnes d’Eso i de Batxillerat de l’Institut de Santa Bàrbara “aprenen junts”

ies

Institut “Les Planes” a Santa Bàrbara (Foto:La Plana Ràdio)

Aquest curs l’Ies les Planes de Santa Bàrbara ha posat en marxa aquest singular projecte educatiu que permet interactuar amb els coneixements dels alumnes d’Eso i de batxillerat.
El centre també ha iniciat un sistema de “lloguer” dels llibres de lectura obligada que, amb la complicitat de l’AMPA de l’institut, permet estalviar gairebé 90 euros a les famílies dels estudiants.

(J.Roig/T.G.).-Rafel Roig, director del centre, explicava a la nostra emissora que el projecte s’anomena “Aprenem Junts” perquè això és precisament lo que es pretén aconseguir amb la seua posada en pràctica, i és que,voluntàriament, els alumnes de batxillerat que volen participar-hi, ajuden als alumnes de primer i segon d’ Eso que tenen certes dificultats d’ aprenentatge. Aquesta interrelació educativa entre els alumnes del centre es du a terme durant les hores del pati, treballant temes com la lògica, la comprensió o les matemàtiques, coordinats pels professors de les diferents matèries.
Aquesta col•laboració es té en compte a l’ hora d ‘avaluar als alumnes de batxillerat, mentre que els d’Eso veuen reforçat el seu aprenentatge d’una manera diferent.

Aquest però, no és l’únic projecte que té en marxa el centre educatiu planer. Roig donava detalls també d’un altre projecte que han començat aquest any i que va lligat a un altre, començat el curs anterior, anomenat “pla d’impuls a la lectura” destinat a treballar la comprensió lectora de totes les matèries. “Es donen casos, per exemple, en que un alumnes no pot resoldre un problema de matemàtiques perquè no l’entén” deia el director de l’institut.
Així, el projecte endegat aquest curs va destinat també al foment de la lectura i serveix per aprofitar la reutilització dels diferents llibres de lectures obligades que cada curs tenen els i les alumnes.
El projecte es pot dur a terme gràcies que l’Ampa del centre ha avançat els diners per poder comprar els llibres, de manera que els alumnes han de pagar 10 euros en concepte de lloguer i 10 més com a garantia. Aquesta darrera quantitat, si els llibres es tornen en bon estat, són retornats als usuaris. “L’adquisició de tots els llibres de lectura que necessita cada alumne pot representar una despesa de més de 90 euros per família, amb aquest sistema l’evitem” justificava Roig.

“Els 10 euros que paga cada alumne en concepte de lloguer, s’invertiran en l’adquisició de nous llibres, de manera que, al final, a banda de crear i incentivar el bon hàbit per la lectura, cada aula acabarà una petita biblioteca”, reflexionava el director del institut planer.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada