Móra d’Ebre estalviarà un 15% de la factura elèctrica amb la renovació de l’enllumenat públic que ha adjudicat a Endesa

índiceAmb el contracte s’ha renovat l’enllumenat de Nadal i s’instal·larà el primer punt de recàrrega públic per a cotxes elèctrics a l’Ebre

(ACN).- L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha signat un contracte amb Endesa i Enel Sole per a la renovació de l’enllumenat públic. És el primer contracte de concessió de la gestió de l’enllumenat públic que Endesa i Enel Sole signen a Catalunya. L’empresa renovarà 1.283 punts de llum, una tercera part amb lluminàries LED, i s’encarregarà de l’operació i manteniment del servei els pròxims 12 anys. La renovació suposarà un estalvi del 51% en consum d’energia, del qual un 15% repercutirà en la factura de llum del consistori. Amb l’acord Endesa també ha renovat l’enllumenat de Nadal i instal·larà dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, un de privat i un de públic, el primer que hi haurà a l’Ebre.

Amb la signatura del contracte entre l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la unió temporal d’empreses (UTE) Endesa i Enel Sole es a planifica l’execució de del projecte d’eficiència energètica al nucli del municipi. La UTE renovarà 1.283 punts de llum, el que suposa un 84% del total instal·lat a la capital de la Ribera d’Ebre. D’aquestes un 33%, 420 lluminàries, seran de tecnologia LED. El canvi suposarà un reducció de les emissions de gairebé 126 tones de CO2 a l’any i un estalvi del 52% de la potència total instal·lada, més un 51% d’estalvi en consum d’energia.

Com ha explicat l’alcalde de Móra d’Ebre, Josep Piñol, un 15% d’aquest alforrament repercutirà en la factura de la llum de l’ajuntament. La resta beneficiarà la UTE perquè es pugui amortitzar la inversió inicial de la renovació de l’enllumenat que serà aproximadament de mig milió d’euros. Endesa i Enel Sole s’encarregaran de l’operació i el manteniment del servei durant els pròxims 12 anys. Aquest projecte d’eficiència energètica serà motoritzat des de l’Smart Grid Service Center, el centre de serveis per a ciutats intel·ligents que té Endesa.

El contracte amb Endesa i Ene Sole també preveu la inversió de 36.000 euros per al nou enllumenat de Nadal, que s’ha posat en marxa fa pocs dies, i que ha estat fabricat per dos empreses locals, Expollum i Vinaixa, amb tecnologia LED perquè també suposi un estalvi molt significatiu dels consums. La UTE també farà una segona aportació de 50.000 euros per a l’arranjament de la xarxa soterrada de cablejat i la millora de la xarxa elèctrica en aquelles zones del municipi on està més malmesa.

I per últim dotarà a l’Ajuntament de Móra d’Ebre amb una moto elèctrica i instal·laran al municipi dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Un d’ells serà públic i serà el primer que estarà disponible a les Terres de l’Ebre