Lectores de més de 50 anys i lectures predominants en castellà, el perfil d’ usuaris i usos de la biblioteca de Santa Bàrbara

contenido1930

Biblioteca “José Escudé” Santa Bàrbara (Foto:www.bibliotecaspublicas.es)

Tot i això la  diferencia entre lectors i lectores es més bé minsa i es llegeix més en castellà perquè els grans best seller es publiquen  primer amb aquesta llengua.
Hi ha un dèficit de lectors adolescents i en canvi  són majoritaris els infantils

(J.Roig).-En una entrevista a l ‘espai “Racó Literari” que presenta Carmen  Sandonis i que  fou  realitzada fa unes setmanes ,Guillem  Gaya, el bibliotecari  Municipal  ens explicava el perfil d’ usuaris i usos de la biblioteca “Jose Escudé” del nostre poble,segon el qual es podria començar dient que hi ha una mancança de lectors adolescents,al menys les estadístiques marquen que el llibre juvenil  surt menys que l’ infantil ,ja que els més petits solen acudir-hi més assíduament.

Segons que explicava el bibliotecari , els llibres de coneixements  no tenen tanta sortida com abans,pot ser perquè els usuaris ara tenen més accés a les noves tecnologies  per poder efectuar consultes sobre els temes que els interessen. En canvi , són majoritaris els lectors i lectores del gènere de novel•la,predominant els  que ho fan en castellà,possiblement perquè els grans best sellers es publiquen abans en aquesta llengua que no pas en català.

Per edat i sexe,els lectors i lectores de més de 50 anys són els majoritaris,essent les dones,per poc marge ,les que utilitzen més  el servei de préstec. Finalment, la mitjana d’ usuaris que diàriament  passa per la biblioteca és d’uns 30,essent l’ hora punta entre les 17 i 19 hores quant  hi acudeix el públic estudiantil  i a partir de les set de la tarda els usuaris de més edat.

Guillem Gaya també va aprofitar per informar de la tasca formativa  que està fent la biblioteca a l’ institut Les Planes del nostre poble  entre els alumnes de primer  i segon de batxillerat  per explicar el funcionament del catàleg de biblioteques de Catalunya  i com  utilitzar el servei de préstec bibliotecari telemàtic per tal de facilitar als estudiants l ‘accés als llibres  de formació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada