Un 45% de planeres i planers van expressar la seua voluntat al Procés Participatiu

9n

Moment del Procés Participatiu a Santa Bàrbara. (Foto:A.Blanch)

1262 persones van dipositar ahir la seua papereta a l’IES de Santa Bàrbara
Un 80 per cent d’aquestes amb la resposta SI-SI per que Catalunya sigui un Estat Independent

(J.Roig).-El nostre poble ahir també va voler formar part d’aquesta jornada històrica, al menys la part dels veïns que van voler expressar-se   participant del Procés Participatiu a Santa Bàrbara, dipositant el seu vot a les urnes que, un bon grapat de voluntaris, van ubicar a l’IES Les Planes per a que, tot aquell que ho desitgés, pugues exercir aquest dret .

Segons les dades facilitades  a aquesta emissora a darrera hora de la nit d’ahir i a l’espera de coneixer oficialment els resultats, un total de 1262 persones van exercir aquest dret. Tenint en compte que, també sempre segons les fons consultades, la gent que podia exercir-lo estaria al voltant de les 2800 persones, podríem dir que un 45 per cent dels planers i planeres va participar a la convocatòria del procés. Segons les mateixes fonts, els 1262 votants serien el mateix nombre, aproximadament, que els que ho van fer al referèndum de l’Estatut de 2006.

D’aquestes 1262 paperetes, 1006 van sortir amb la resposta SI-SI, és a dir un 80 per cent aproximadament, clarament majoritari a favor de que Catalunya sigui un estat independent, mentre que 93 paperetes es va expressar amb el SI-NO i 78, directament amb la resposta NO. En blanc se’n van comptabilitzar un total de 23 i 50 paperetes amb altres opcions. Recordem que no hi havia paperetes nul•les.

En quant a com es va desenvolupar la jornada, el Director de l’Institut ens explicava que “amb total normalitat des del mateix moment de l’apertura del centre que es va produir sense cap tipus de problema”

Per aprofundir i analitzar la jornada d’ahir, La Plana Ràdio aquest matí ha emes una tertúlia amb dos membres de l’ANC i Òmnium Cultural a Santa Bàrbara, Marius Pont i March Marc , de la que hem pogut extreure molta més informació de la que donarem compte en una propera crònica.

Com anècdotes viscudes directament, podem explicar el cas d’un veí desencisat perquè no va poder votar per tenir el DNI caducat. Una veïna del nostre poble que es va desplaçar expressament  en un viatge d’anada i tornada  des del Baix Camp (on viu) per poder votar al seu municipi o una avia de 87 anys que va votar “amb tota la il•lusió del món”