Es presenta a les Terres de l ‘Ebre la guia “Compra a Pagès”

El director dels serveis territorials del Departament a Terres de l’Ebre, Josep Felip Monclús, presentarà avui la guia “Compra a Pagès” per incentivar la venda directa de productes agroalimentaris

A l’acte també hi prendran part el delegat del Govern a Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, el cap de la Unitat de Comercialització Agroalimentària, Ramon Sentmartí, així com productors, elaboradors i representants d’entitats que han participat en aquesta iniciativa de la Direcció General de Comerç.

La guia, que conté més de mig miler d’explotacions que fan venda directa a Catalunya, vol convertir-se en un referent per al consumidor.
La guia “Compra a Pagès”, que vol incentivar el canal de comercialització directa de productes agroalimentaris.

L’acte, que tindrà lloc a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, a les 17.00 h., comptarà amb la presència de productors, elaboradors i representants d’entitats que han participat en aquesta iniciativa de la Direcció General de Comerç.

“Compra a pagès” és la guia dels pagesos i pageses de Catalunya que comercialitzen de manera directa els seus productes. Inclou més de cinc-cents productors agrupats per comarques.
Compra a pagès és una iniciativa de la Unitat de Comercialització Agroalimentària del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ens adscrit a la Direcció General de Comerç, amb la finalitat de promoure el canal directe de comercialització agroalimentària, posar en valor els productes locals i oferir un servei als consumidors i professionals que, moguts per criteris de proximitat, consum responsable i sostenible, busquen un accés més directe als aliments propers i de qualitat.

És també un reconeixement als pagesos i pageses que dia a dia treballen la terra, cuiden el bestiar i del seu fruit n’elaboren els productes perquè tots puguem gaudir-ne després a la taula. Aquest és un col·lectiu que massa sovint ha quedat en l’anonimat: Compra a pagès pretén contribuir a posar més en valor aquests productors, pagesos i pageses que venen directament al consumidor final els seus productes.

Aquesta guia es publicarà  en format paper i es distribuirà a través d’oficines de turisme, organismes locals i entitats del sector. En format digital es pot consultar a través de la gastroteca.cat i també és accessible a través dels telèfons mòbils d’última generació.

Requisits per a poder constar a la guia:

– Ser una explotació agrària domiciliada a Catalunya que vengui de manera regular (no esporàdica) productes de la pròpia explotació, siguin frescos o elaborats, directament al consumidor final, amb independència de la modalitat de comercialització adoptada: a la pròpia explotació, a fires i mercats, per Internet, etc. Això no exclou aquelles explotacions que alhora venguin una part de la seva producció per altres canals que no siguin la venda directa.

– Pel que fa als productes elaborats, les matèries primeres principals han de provenir de la pròpia explotaciói disposin dels corresponents permisos sanitaris.

– I que el/la sol·licitant, en el cas de persona física sigui agricultor/ora professional titular d’una explotació agrària, i en el cas de persona jurídica disposi de la qualificació d’Explotació Agrària Prioritària (EAP). També podran incloure’s les agrupacions, independentment de la seva forma jurídica, sempre i quan almenys el 50% dels seus socis siguin agricultors professionals o EAP i comercialitzin exclusivament productes de producció o producció i elaboració pròpia.

La particularitat d’una determinada explotació, per l’especificitat dels productes que produeixen i/o altres atributs que l’ens promotor d’aquesta guia estimi d’especial interès, podrà incloure’s tot i no complir alguns dels requeriments apuntats, a excepció dels requeriments sanitaris.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada