Les obres del nou mercat de Santa Bàrbara avancen al ritme previst.

Diverses etapes de l' obra (Foto composiciò J.Roig)El cost total de l’ obra,xifrat inicialment  en 500.000 euros podria beneficiar-se  d’ una rebaixa de fins al 60 per cent.

L ‘edifici acollirà  també dues plantes on s’ ubicaran les oficines  i l ‘emissora municipals mentre duren les obres de rehabilitació de la Casa Consistorial.

(AdSB/J.Roig/T.G.).-Les obres del nou Mercat Municipal,executades directament per l’Ajuntament de Santa Bàrbara, amb persones procedents majoritàriament de l’atur ,avancen a bon ritme i s’han donat ja per acabades les dos primeres fases del projecte.
L’ alcalde de Santa Bàrbara,Jordi Boronat  explicava a l ‘emissora municipal que l’obra s’emmarca dintre de la política actual del consistori planer d’executar obres directament des de l’ajuntament, per tal d’assegurar la contractació de planers procedents de l’atur, generar feina als industrials de la població i tanmateix generar riquesa a través de la compra de material en la mateixa població o poblacions de l’entorn. Amb aquesta filosofia, s ‘aconseguirà  una rebaixa del cost de l’ obra  de fins al 60 per cent respecte del pressupost inicial.
La redacció del projecte ha estat finançat per la Diputació de Tarragona i l’ha executat l’arquitecta Elena Rosales, que ja s’havia encarregat de dissenyar anteriorment l’edifici per la promotora que havia d’executar l’obra inicialment i que no li havia estat remunerat.

Al mes d’ Agost del 2011 i després d’aprovar les diverses fases de construcció, es va procedir  l’enderroc del pati existent i propietat de l ‘ajuntament , es va fer l’excavació i es va fonamentar la llosa sobre la qual s ‘està aixecant  l’estructura de l’edifici. Aquest comptarà amb una planta baixa, on s’ubicarà el futur Mercat Municipal i dues plantes d’alçada on es traslladaran els serveis de l’ajuntament i la Plana Ràdio, així com una sala de reunions, en el moment en què es comenci a rehabilitar l’edifici de l’Ajuntament, datat del segle XIX.

Ara,aquest passat mes de Setembre i un any desprès de l’ inici de les obres,la brigada municipal de la construcció, juntament amb l’electricista-fontaner municipal i altres industrials del municipi, amb la supervisió del tècnic municipal, encarregats de tirar endavant l’obra han acabat l’estructura de l’edifici i s ‘esta procedint a realitzar els tancaments,per  començar ja la tercera fase de les obres amb lo què i segons deia Boronat,les obres podrien estar enllestides durant el proper any 2013

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada