Els antitaurins acceptarien els correbous sense embolats ni capllaçats

(L’Ebre).-Correbous sí, però amb condicions. La principal ONG de l’Estat dedicada a la defensa i el benestar dels animals acceptaria una llei pels bous de les Terres de l’Ebre si es prohibeixen els bous embolats i els capallaçats.Bou Capllaçat a les Festes de Santa Bàrbara (Foto J.Roig)

El blindatge dels correbous de les Terres de l’Ebre podria, fins i tot, ser acceptat pels defensors dels animals. L’Associació de Defensa dels Drets dels Animals, la primera ONG de l’Estat dedicada a aquesta causa, no veu amb mals ulls que s’aprove la llei que ha de regular els correbous sempre que només siguen fer córrer els bous i no es contemplen els embolats i els capllaçats. Una postura que l’entitat hauria pres després del compromís del president de Convergència i Unió, Artur Mas, de donar continuïtat a la tradició, i de la voluntat d’Esquerra Republicana, que ha afirmat que treballaran perque la llei s’aprove com abans millor.

No obstant, l’associació té previst iniciar al mes de setembre contactes amb els grups parlamentaris per que es replantegen el blindatge dels correbous ja que segons insisteixen es tracta d’una pràctica cruel i estressant per a l’animal. Mentre segeuix la polèmica, els bous es continuen celebrant amb normalitat a les Terres de l’Ebre. La Generalitat ha autoritzat enguany més de 200 actes taurins en 26 municipis ebrencs.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada