Bones perspectives internacionals per a l’Escola de la Gastronomia i del Mar de La Cala

El President de la Real Academia Española de Gastronomia Rafael Anson, visita l’Ametlla de Mar, elogia el projecte i planteja la seva internacionalització.

• El President de la Real Academia Española de Gastronomia Rafael Anson (Foto:http://www.periodistadigital.com)

(Redacció/J.Roig).-El projecte d’Escola Universitària de la Gastronomia i de la Mar que està impulsant l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar des defa mesos, podria convertir-se en un institut internacional després que el President de la Real Academia Española de Gastronomía Rafael Anson, hagi donat ple suport a la seva promoció, no només a l’estat, sinó a la resta d’Europa i Iberoamèrica.
Rafael Anson va estar ahir a l’Ametlla de Mar on ha participat en diverses activitats relacionades amb els coneixement del projecte i la planificació del suport de la institució que presideix en diferents àmbits.

Rafael Anson a explicat que, “la iniciativa s’emmarca en quelcom que per a Espanya es fonamental. Nosaltres en aquesta zona som líders en turisme i en gastronomia i el que necessitem són iniciatives que garanteixin professionals de qualitat en un futur. En segon lloc avarca un espai original i diferent que centra els seus objectius en la mar, i avui en dia es molt difícil fer coses que no hagin fet els altres”.

Anson, clarament compromès amb la iniciativa afegia que, “aquest institut assegurarà quelcom tant important com la preparació de professionals, cuiners i restauradors per a que amb la mar en l’horitzó i els seus productes puguin fer un altre tipus de cuina diferent, més bona i al mateix temps més saludable. A més hem sembla que serà quelcom més que això, ja que ens permetrà crear gestors i establir contactes amb d’altres països”.

El president  de la institució gastronòmica estatal fins i tot va avançar que, “em sembla que aquest institut en poc temps serà més important que el Basque Culinary Center ubicat a Sant Sebastià, tot i no tenir el mateix pressupost. Ho serà per a Espanya i per al que representa la nostre imatge gastronòmica al mon, la qual està molt lligada a la innovació, a la llibertat i al mon del Mediterrani en l’àmbit de la cultura i l’art. Això que es el que ha venut Espanya s’ha de consolidar amb instituts com aquest. Ara necessitem gent que sigui capaç de convertir el somni en realitat”.

Rafael Anson va fer públic que ja ha plantejat aquest projecte amb diverses institucions que igual que la Real Academia Española de la Gastronomía a la qual representa, donaran tot el seu suport.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada