La Plana Ràdio emet un programa d’educació ambiental.

carmen-i-teresaQuatre illes son  especialment conflictives perquè alguns usuaris deixen la brossa fora dels contenidors.

La mescla de orgànica i resta i l ‘abocament sense bossa als contenidors ,altres problemes destacats que han explicat  les dos educadores ambientals que realitzen l ‘espai radiofònic

La Plana Ràdio (Santa Bàrbara) des de principis d’ aquest mes de febrer, ha inclòs a la seua franja de programació matinal un espai per continuar insistint amb la importància de fer un us correcte del nous sistema de recollida selectiva de deixalles .

Desprès de la implantació de les 16 illes de contenidors soterrats al municipi i de la campanya que van realitzar les educadores ambientals explicant casa per casa com s’havia de portar a terme el reciclatge, en l’actualitat tres cops a la setmana les educadores ambientals visiten la Emissora Municipal per presentar un espai informatiu en forma de concurs amb el que s’intenta fer pedagogia en el reciclatge.

Aquestes dos  educadores ambientals que actuen a Santa Bàrbara , visiten periòdicament  les illes de contenidors per avaluar si es fa correctament. En una  de les primeres intervencions a l ‘emissora  explicaven que hi ha quatre zones  especialment conflictives en el sentit de que es troben molta deixalla fora dels contenidors que elles s’ han de preocupar de recollir .

A part d ‘aquesta feina de manteniment , les educadores continuen fent la  tasca del porta a porta  per tot el municipi.

En aquestes visites les educadores deixen informació escrita també amb diversos idiomes per a la comunitat immigrant que també sàpiga com realitzar la selecció.

Un altre dels problemes que es detecta amb mes incidència  en quan al reciclatge , és que hi ha gent que encara te dubtes en la diferenciació entre la matèria resta i la matèria orgànica i sobre tot que hi ha usuaris que segueixen tirant les deixalles  abocant directament al contenidor , sense bossa.

Recordem que la matèria orgànica son aquelles deixalles amb les quals després es fa compost com ara les triadures de fruita i verdura, closques d’ou i de marisc , marro de cafè…. i sempre , davant el dubte , tirar la brossa a la fracció resta per tal de contribuir a no malbaratar el treball dels que reciclen

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada