Doblen la dotació econòmica dels premis literaris “Vila de Santa Bàrbara”

Aquest any es convoquen els premis de poesia i assaig.

La dotació passa de 300 a 600 euros per als guanyadors de cada modalitat, i l’accèssit de caràcter local de 60 a 120 euros.

(L.P.R) L’ajuntament de Santa Bàrbara ja ho va deixar entre veure en la passada edició, la intenció era augmentar la dotació econòmica dels premis literaris per fomentar la participació. D’aquesta manera ahir sortien les bases del concurs i podíem veure que aquest increment s’ha portat a terme, de fet s’ha doblat passant de 300 a 600 euros per al guanyador i de 60 a 120 euros per a l’accèssit de caràcter local.

Aquest any li toca el torn al premi de poesia i també per al d’assaig, recordem que són premis bianuals l’any passat fou el premi de narrativa el que es va convocar.

El premi de poesia està dotat amb 600 € i donat per l’AJUNTAMENT, a un recull d’entre 10 i 25 composicions, de tema lliure; i un accèssit de caràcter local de 120 €, donat per l’Ajuntament. En el cas del premi d’assaig està dotat amb 600 €, a un estudi d’un mínim de 30 pàgines sobre un tema relacionat amb qualsevol aspecte del poble de Santa Bàrbara (tradicions, història, biografies de personatges famosos o populars, costums, oficis, llegendes i contalles, cuina, cançoners, festes, pagesia, danses, vestuari, dialecte, flora, fauna…) i un accèssit de caràcter local de 120 €, donats ambdós per l’ajuntament.

El termini d’admissió dels originals acabarà el divendres 15 de març de 2019, a les 13 hores.El veredicte del jurat es farà públic el dia 5 d’abril de 2019. El mateix dia es donarà a conèixer la data del lliurament dels premis.
Les bases específiques d’aquest concurs es poden consultar a la web municipal www.santabarbara.cat.

Concurs Literari Rogelio Farnós.

També es convoca el XXVIII CONCURS LITERARI Rogelio Farnós, de caràcter local, destinat als alumnes de l’Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara.
Al treball guanyador de cada un dels cicles d’Educació Primària i d’Educació Infantil se li atorgarà un premi consistent en un lot de llibres, donat per l’ajuntament. A més a més, tots els participants rebran un record commemoratiu.

L’any 1992, des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es van crear els premis literaris amb la triple finalitat de fomentar la cultura, donar a conèixer el poble a l’exterior i adquirir prestigi al municipi. Des d’aleshores, l’Ajuntament de Santa Bàrbara convoca dos premis anuals: El Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara i El Concurs Literari Rogelio Farnós.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada