L’ abocador del Mas de Barberans ha perdut rendibilitat

Fernando Llombart (Foto socialistesdelebre.blogspot.com)

L ‘aportació de residus industrials,especialment de La Sènia, ha baixat el 90 per cent

Segons el conseller comarcal Fernando Llombart,el consell d ‘alcaldes del Montsià estaria estudiant la possibilitat de que el Baix Ebre hi pugues abocar també.

(J.Roig).-El conseller comarcal ,membre de del Consorci de Residus del Montsià i regidor de Unitat Planera a Santa Bàrbara,Fernando Llombart ,assegurava als micròfons de La Plana Ràdio  que l ‘abocador del Mas de Barberans no està donant la rendibilitat que seria de desitjar  i per això  sembla que s ‘esta gestant de nou la possibilitat de que la resta  municipis del Baix Ebre,a part de Roquetes,en un futur hi pugin també abocar.
Llombart deia que d’ on es treia més benefici era de la retirada de residus industrials,especialment de La Sènia. Ara,amb la crisi, aquesta aportació a baixat un 90 per cent i “els números no quadren” ,afirmava.

Per a Llombart, l’admissió de brossa procedent del Baix Ebre seria positiva perquè l ‘aprofitament de les instal•lacions del abocador seria més efectiva,tot i admetre ,per altre costat,que la vida útil del mateix es reduiria a la meitat.
Això provocaria que s ‘avances també la previsió d’ ampliació del abocador,una ampliació que es podria  assumir amb les aportacions especials dels nous membres o lo que seria millor,amb el compromís d’ una inversió del Govern a mig termini.

Llombart  deia que aquest tema s ‘ha tractat a les reunions del Consell d’ alcaldes del Montsià,tot i que ens remetia  al Gerent del Consell Comarcal  per  aprofundir en altres detalls sobre el tema.

Recordem que a finals del 2011 els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre van plantejar a  l’Agència Catalana de Residus (ACR) la possibilitat d’especialitzar el tractament de residus al territori amb els dos abocadors que hi ha: el del Mas de Barberans  al Montsià i el de Tivissa  a la Ribera d’Ebre. Segons va explicar en aquell moment  el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, l’abocador del Mas podria especialitzar-se en la brossa orgànica amb una planta de compostatge, mentre que el de Tivissa acolliria els residus no orgànics, especialitzant-se en el trasllat i transport.