Comença “de veritat” la campanya oleícola a Santa Bàrbara

Instal•lacions de rebuda d ‘olives de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara (Foto J.Roig

La campanya es preveu bona en quantitat i qualitat,però fins i tots pitjor que l ‘anterior,en lo referent al preu.

L ‘augment desmesurat de la producció,una de les principals causes  dels preua a la baixa.

(J.Roig)

Desprès d’ haver estat unes setmanes obrint solament els dilluns i divendres per facilitar als pagesos l’entrada de les primeres olives caigudes pel vent,des de el passat dijous,la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara a obert  definitivament les seues instal•lacions per  tal de donar  oficialment per començada la campanya 2010-2011.
Jose Luis Cardona,gerent de la Cooperativa,explicava que ja en el primer dia,es van entrar  un total de 50 mil kg.  d’ olives.
Cardona reiterava un altre cop que s ‘espera que la campanya sigui bona en quant a producció. En quan a   la qualitat deia que sembla que el començament  “no ha estat malament” tot i que cal esperar  les condicions climatològiques, especialment humitats i temperatures   per assegurar que la graduació de l ‘oli  no s ‘enfili massa.
Un altra cosa son els preus que segueixen estan per sota del cost de producció en al majoria dels casos.  La garrofa per exemple ,deia Cardona  ,està  a 0’14€ el kg  i l’ oli  pitjor que la campanya passada .A  l ‘engròs està pagant-se a   1’70 €  el litre d’ un grau i al detall,hi ha grans superfícies  que l ‘estan venent  a  per sota del dos euros. Això fa albirar que la liquidació que pugui rebre el productor al final de la campanya ,sigui fins i tot pitjor que la que va rebre l’any passat.
Cardona deia que les principals causes d ‘aquesta crisi de preus al sector oleícola cal buscar-les en l ‘augment de la producció que està generant excedents .
Recordar ,especialment als productors que entren olives a la Cooperativa  Agrícola del Camp de Santa Bàrbara  que els horaris de moment son  de les 8h. a les 13h. pel matí de les 15h. a les 19h. per la tarda,tot i que Cardona afegia que a mesura que avanci la campanya segurament que s’ ampliarà l’ horari del mig dia .

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada