Es fa efectiva la fusió, per absorció, de la cooperativa de Freginals amb l’Agrícola del Camp

assembrela

Imatge d’una de les juntes generals en què es va aprovar la fusió de les cooperatives de Santa Bàrbara i Freginals. Foto: ACN

Les instal•lacions de Freginals acolliran els serveis bàsics i la secció de crèdit.

Els socis que ho desitgin també podran portar-hi les olives, encara que la resta del procés de transformació es farà a la cooperativa planera.

(J.Roig/T.G.).-Un cop superats el terminis legals des de la data en que es va produir la fusió per absorció de la Cooperativa de Freginals amb l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara el passat mes de Juny, el gerent de l’entitat, Josep Lluis Cardona, recordava que, des de principis d’Octubre la cooperativa planera a obert, lo que podríem denominar, una “sucursal” al municipi veí per tal de donar servei als seus veïns i nous socis.
Cardona explicava que els socis de Freginals ja ho són oficialment també de la cooperativa planera amb les mateixes obligacions i drets que la resta i, que per tant, podran operar indistintament a les dues oficines, tenint a la de Freginals els serveis bàsics de gestió, però també una secció de crèdit atesa per un administratiu de dilluns a divendres des de les deu del matí a la una de la tarda. El tema de la transformació s’està acabant de perfilar, però Cardona ha avançat que, en principi, l’únic que es farà a Freginals serà la recollida d’olives unes determinades tardes a la setmana i especialment les collides de l’arbre, mentre que la resta del procés, és a dir, la molturació i extracció, s’haurà de fer a les instal•lacions de la cooperativa de Santa Bàrbara.
Aquesta absorció es va aprovar desprès de rebre la petició de l’entitat freginalenca, entitat sanejada però que precisava d’algun acord d’aquest tipus, pel poc potencial productiu que havia tingut els darrers anys a conseqüència del descens de producció, l’envelliment dels socis i la situació en general del sector oleícola entre altres.
El procés d’integració ha estat tutelat pels experts de la Federació de Cooperatives, que s’han encarregat d’avaluar la situació de la Cooperativa de Freginals amb un resultat positiu. S’ha produït baix la fórmula de Fusió per Absorció i es va aprovar a les juntes paral•leles i extraordinàries que van fer les dues entitats, amb el resultat de 217 vots a favor i 40 en contra a la cooperativa planera i per 95 a favor contra 7 de negatius, a la de Freginals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada