El Mas de Barberans també participa a les Jornades Europees del Patrimoni

mas-de-barberans-museu-pauma

Interior del Museu de la Pauma (Foto: La Plana Ràdio)

Les Fibres vegetals i el Museu, principals protagonistes d’aquest esdeveniment cultural.
(J.Roig/Redacció).- Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren a nivell internacional amb el suport del Consell d’Europa des de 1991, pretenen fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col•leccions d’art de Catalunya.
Són diversos els municipis de Catalunya que organitzen activitats per participar d’aquestes jornades, entre altres La Galera de la que ja parlàvem ahir, i també el Mas de Barberans, que organitza dues activitats per al diumenge 11 d’Octubre.
La primera s’anomena “Racó de les Fibres i Museu de la Pauma”. Es tracta d’una visita guiada al Museu de la Pauma de Mas de Barberans, inaugurat al maig del 2010. Té dues sales d’exposició permanent: una que explica el procés del treball de la pauma, des de la planta (margalló) a la peça acabada, i l’altra en què s’amplia l’àmbit territorial a tots els pobles del Parc Natural dels Ports per oferir informació sobre els aspectes socials de l’activitat.
També val la pena delectar-se contemplant l’audiovisual La Bruixa Palmira.
Com a radial del centre es disposa del Racó de les Fibres Vegetals, un espai didàctic al voltant de les fibres vegetals que l’home ha utilitzat per a diferents usos: plantes tintòries, per a la cistelleria… sent el principal protagonista el margalló. Les visites es podran fer entre les 11 i les 13h. del mati.
L’altra s’anomena “De la primera casa del poble a la producció de fibres vegetals”. En aquest cas es tracta d’una Visita guiada pel Mas de Barberans passant per la primera casa del poble i acabant per conèixer la tradició de la producció de fibres vegetals. Aquesta visita començarà a les 10 del mati des del museu

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada