Desprès de dos bones collites enguany serà any buit per a l’ oli.

lluis-cardona*L’ escassa pluja caiguda els darreres 5 mesos també ha fet minvar la producció oleicola.

A mitjans d’octubre esta previst que s’ inicií  la campanya de l’oli, es per això que l a Cooperativa Agrícola del Camp  de Santa Bàrbara esta preparant les instal•lacions per tal de que els socis que ho desitgen puguen portar la seva collita dintre de poques setmanes.

El gerent de l ‘entitat, Josep Lluis Cardona recordava que aquest any  serà un any buit, ja que es duent dos temporades  de molta collita, a tot això s’hi ha de sumar la poca pluja que hem tingut que també ha provocat la poca producció dels arbres.

En el cas de la garrofa i l’ametlla, que també comercialitza l’Agrícola del Camp,  ja han obert els magatzems per a poder rebre aquests productes, tot i assegurar que a hores d’ara la situació no es gaire esperançadora degut a la poca producció i als baixos preus del mercat.

Tot i que l’oli es un producte amb preus que sempre tenen moltes oscil•lacions,    aquest any ha tingut una baixada espectacular ,” com feia anys que no veiem” afegia el gerent de l’Agrícola del Camp,  tot i això Cardona explicava que aquests darrers mesos  els preus han tingut  una lleugera recuperació.

Sortosament acabarem aquesta crònica explicant una notícia un tant positiva i es que les ajudes que la Unió Europea destina al sector de l’oli  i que tarden quasi un any en cobrar-se, motivat per  l’actual crisis, s’avançaran uns mesos i esta previst que s’aboni  un 50% de la mateixa  a mitjans d’octubre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada