Milers de joves al Deltasound i crítiques a l’organització

Personal recollint brossa, Foto: ALBA PORTA

La brutícia i el soroll són els principals motius de queixa dels residents a la urbanització Eucaliptus,
Alguns grups musicals també lamenten que es retallés el temps que tenien per actuar

(El Punt)–  La platja dels Eucaliptus va acollir, des de dissabte a la tarda i fins ahir al matí, la quarta edició del Deltasound Festival, organitzat per l’Ajuntament d’Amposta i l’Associació de Músics de les Terres de l’Ebre (AMTE), amb la col·laboració de la sala Metro. Enguany, el festival, que havia ampliat horaris i havia millorat la cartellera, va comptar amb milers d’espectadors, tot i que encara es desconeix la xifra exacta, que es preveu que sigui similar a la de l’edició anterior, unes 8.000 persones. No obstant això, des de l’organització es va fer un balanç positiu, ja que segons el regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Amposta, Josep Vallés, “no hi va haver cap incident greu”. Vallés també va valorar l’elevada assistència al festival: “Tot i la crisi, i tenint en compte que gairebé tots els festivals han baixat pel que fa al públic, estem satisfets”.

Però el festival ja va generar controvèrsies abans de celebrar-se, ja que tant els veïns de la urbanització Eucaliptus com el propietari del càmping d’aquella zona s’oposaven a l’acte perquè va en contra del turisme sostenible que promouen. Ahir el propietari del càmping Eucaliptus va haver de suportar les queixes dels clients. “Molta gent no comprèn com es pot autoritzar una cosa així en un parc natural”, va assegurar Gabriel Colomer. “No ens convenen activitats com aquesta, perquè el paisatge que queda després fa plorar, i no és agradable per la gent que busca tranquil·litat”, va reclamar Colomer.
Els qui també en van patir les conseqüències van ser els veïns de la urbanització. El president de l’associació que els agrupa, Francesc Balada, va assegurar que no van poder dormir en tota la nit. “La gent anava i venia, feia soroll, cantava i posava la ràdio a tot volum”, va explicar. Balada va lamentar a més que no es tingués en compte la sol·licitud que havien presentat: “L’aparcament era a l’altre extrem de la urbanització i no hi havia més remei que travessar-la. Vam demanar que s’evités l’accés a la zona residencial”. A més, molts cotxes van estacionar a la urbanització mateix, i això va provocar alguns altercats quan els joves van tornar als vehicles. L’alternativa que proposaven els veïns era la possibilitat d’aparcar a la platja, però la llei de costes ho prohibeix, i per això l’aparcament es va situar al costat del nucli urbà dels Muntells.
Els veïns també es van queixar de la brutícia que va deixar el festival, tot i que van assegurar que enguany les tasques de neteja van començar més d’hora, i a mitja tarda, com va explicar Josep Vallés, encara s’estava duent a terme el desmuntatge del festival i la corresponent neteja de la zona.
El Deltasound també va deixar un mal gust de boca a algunes formacions musicals, que no van poder tocar tota l’estona que havien previst. És el cas del grup ampostí Lark About, que va actuar més tard del que estava previst i que, un cop a dalt de l’escenari, només va poder tocar tres cançons. “Ens feia molta il·lusió aquest concert, perquè tocàvem davant dels amics, però ens ha decebut l’organització i la manera com ens han tractat”, va explicar el portaveu del grup. Segons ell, hi va haver canvis d’horaris en les actuacions, grups que van tocar més estona del que se’ls havia assignat, i tot plegat va modificar la programació inicial del festival.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada