Seguiment desigual de la vaga de funcionaris ebrencs

Entre 200 i 300 treballadors (segons les fons) del sector públic es van concentrar ahir a la plaça d’Alfons XII de Tortosa per manifestar el seu rebuig a les mesures aprovades pel govern de l’Estat per retallar el dèficit públic.. «Faig vaga perquè no estic d’acord que la crisi afecti sempre aquells que no en tenen la culpa», va assenyalar Marc March, professor de secundària.
Els funcionaris i personal laboral de les Terres de l’Ebre va seguir  amb irregularitat la vaga convocada pels principals sindicats per protestar contra la retallada dels sous. Ajuntaments, consells comarcals i serveis administratius de la Generalitat van reduir força la seua activitat. I en canvi, els docents i personal sanitari van treballar amb normalitat.
Una prova n’ és els cas del nostre poble,Santa Bàrbara on el personal que presta els seus servies a l ‘administració local, per primera vegada en l’ història del poble,es va manifestar pràcticament en la seua totalitat, mentre que, segons informaven des dels centres d ‘ensenyament del municipi,el seguiment dels docents va ser mínim.

Foto :Deroquetesvinc


Des de la secretaria de l’ Ies Les Planes explicaven  que solament 4 dels 39 professora i professores van fer vaga (pràcticament el 10 % del personal), i encara que el centre i el menjador va funcionar amb normalitat, davant la convocatòria de l’aturada,solament uns 80 alumnes dels 300 que te l’ institut ,van acudir i a classe.
Al col•legi públic Jaume Balmes,el Cap d’ Estudis del centre informava de que d’ una plantilla de 29 mestres, cinc son els que van  recolzar la manifestació(un 17 % dels mestres). Segons informaven també des de l’escola, dels 330 alumnes que te , solament  van faltar-ne  a classe 20  d’ infantil i 12 de primària.

Al territori, la concentració principal va tenir  lloc a Tortosa. A partir de les 12 del migdia, a la plaça Alfons XII s’hi van  concentrar unes 200 persones.  Amb crits i xiulets, els manifestants es van concentrar mitja hora  fins que  l’escriptora de Xerta, Francesca Aliern, va procedir a la lectura del manifest que portava el títol “No a la retallada de pensions i salaris, sí als serveis públics”. El document rebutja aquestes mesures i les qualifica d’antieconòmiques, ja que, argumenta, provocaran una baixada del consum. El document també reivindica la figura del funcionari i del treballador públic a l’hora de prestar serveis públics. Malgrat que només s’havia convocat una concentració, després de la lectura del manifest, els participants a la mobilització es van acabar traslladant a la delegació del govern, al carrer Montcada.
Pel que fa als dos principals sindicats, Comissions Obreres i UGT, han qualificat el seguiment d’important, tot i reconèixer la dificultat de donar unes dades reals de participació quan no saben la xifra de funcionaris que hi ha a les Terres de l’Ebre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada