Tortosa demana a través del Ple que TV3 i Canal 9 puguin veure’s tant a Catalunya com al País Valencià

Sala de Plens de Tortosa

(Redacció/J.Roig).-L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat en sessió plenària dues mocions d’ERC i PP en què s’insta a les administracions competents a resoldre la impossibilitat actual perquè es pugui veure TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. Finalment no es va poder consensuar un única proposta després que el PP mostrés la seva reticència a donar suport al punt de la moció d’ERC que planteja deixar sense efecte les sancions imposades per part de la Generalitat Valenciana a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) pel manteniment de les emissions de TV3. L’Ajuntament de Tortosa, d’acord amb la moció d’ERC, instarà el Govern de l’Estat a “facilitar els mitjans tècnics i legislatius per tal que es compleixi a l’interior del territori de l’Estat el que garanteix, a nivell internacional, la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries”, i a la Generalitat de Catalunya “a efectuar les accions polítiques pertinents, de manera prioritària, tant amb la Generalitat Valenciana com amb el Govern de l’Estat perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió de Catalunya i País Valencià arribin als territoris amb normalitat”. Aquesta moció va aprovar-se amb els vots a favor de tots els regidors amb l’excepció del PP, que es va abstenir.

Pel que fa a la moció del Partit Popular, que el Ple va aprovar per unanimitat, insta el govern estatal a donar conformitat a la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense fronteres”, per tal de garantir les emissions de totes les televisions realitzades total o parcialment en la nostra llengua, i també a què habiliti un canal múltiple addicional de TDT al País Valencià “tal com ha estat reiteradament sol·licitat” per la Generalitat Valenciana. Finalment, la proposició política demana un acord de reciprocitat entre les dues Generalitats

1 resposta
  1. Raul Caballé Arin
    Raul Caballé Arin says:

    Una vez mas se pone de manifiesto que la politica pasa por encima de la opinon y intereses de los ciudadanos. ¿ para cuando podremos ver Canal 9 y los Valencianos TV3?

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada