L’ajuntament no té previst adquirir “les Cases dels Vallés”

Blanch recorda que són de propietat privada i que l’ajuntament ja s’ha encarregat de preservar edificis emblemàtics com l’ajuntament o la masada de Martí, entre d’altres. L’equip de govern ha desestimat comprar-les, l’import de la venda és de  117.000 euros.

(L.P.R) L’alcalde de Santa Bàrbara, en una entrevista realitzada a la Plana Ràdio, volia donar l’opinió per part de l’equip de govern quant al tema de la protecció i possible adquisició de les Cases de Vallés.

Blanc explicava que en un primer moment , el dia que va caure el sostre, només van pensar a preservar la seguretat dels veïns i veïnes de la zona. Posteriorment, en l’estudi realitzat pel tècnic municipal, va declarar-se la ruïna d’almenys la casa afectada i es va procedir a comunicar als propietaris, “a partir d’aquí, recordava, són aquests qui han de decidir l’actuació que s’hi fa”.

En preguntar-li a l’alcalde sobre la possible adquisició i preservació de les casses, Blanch explicava que “anteriorment aquest fet, l’ajuntament mai havia rebut cap petició de cap entitat cívica ni centre d’estudis que demanes la preservació d’aquestes cases”. Tot i això, després de les peticions fetes al darrer ple pel MAP i el Centre d’Estudis Planers, van interessar-se per saber quin seria l’import de l’adquisició d’aquestes. Segons els van comunicar la venda de les mateixes és de 117.000 euros, una xifra que consideren elevada per adquirir-les.

L’alcalde també argumentava que si la compra és elevada “mantenir l’estructura de l’edificació en les dimensions que té, ho encareix molt més” i posava com a exemple l’edifici de l’ajuntament “vam apostar per rehabilitar-lo i protegir-lo i per falta de finançament encara no s’ha pogut acabar”.
L’ajuntament ha confirmat que l’enderroc serà imminent i que posteriorment es farà un estudi geotècnic per saber la situació de l’altre edifici annex.

Al municipi, segons explicava Blanch, les úniques edificacions catalogades com a bé cultural d’interés local són l’ajuntament i l’església “des de l’ajuntament sempre hem tingut interés a preservar la nostra història recuperant edificis com la Masada de Martí, l’ajuntament, l’escorxador o el pont de la via entre d’altres”

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada