La Galera participa a les Jornades Europees del Patrimoni

Per aquest motiu han organitzat l’activitat “Coneguem l’edifici que acull la Casa de la Vila”

adlg.-L’Ajuntament de la Galera, un any més, a través de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, participa de les Jornades Europees del Patrimoni, JEP 2015.

Aquestes jornades, que se celebren a nivell internacional amb el suport del Consell d’Europa des de 1991, pretenen fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d’art de Catalunya.

En aquesta ocasió la Galera  ho farà a través d’una visita guiada a l’edifici que acull l’Ajuntament .
L’edifici de l’Ajuntament de la Galera, construït a jornal de vila, fou projectat per l’arquitecte provincial Ramon Salas Ricomà (el mateix arquitecte que va projectar la Tarraco Arena Plaça o l’actual Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, abans Escoles Miquel Granell, entre altres edificis de la demarcació). Es va començar a construir al 1906, tot i que els plànols es van projectar molt abans. La façana de l’edifici es conserva pràcticament igual que al moment de la seva construcció; és un dels símbols identificatius del poble.
A la planta baixa s’hi troba el Museu Terracota i l’Oficina de Turisme; al primer pis, les dependències municipals, i al segon pis l’Escola de Música, els locals d’entitats i l’arxiu.

La visita a l’ Ajuntament de la Galera, permetrà endinsar-se  en la història de l’edifici, alhora que a la història del poble. Es lliurarà un petit dossier informatiu als visitants.

Aquestes visites es faran des del dissabte, 10 d’octubre al dilluns dia 12 entre les 12 i 14 hores i el punt de trobada serà a Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera.Baixos de l’Ajuntament. C. SantLlorenç 36, la Galera .

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada