Nou anys de llibres de text gratis pels escolars de l’Ametlla de Mar

Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar.(Foto:blocs.xtec.cat/vanovich/escola-sant-jordi)

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar destinarà 130.000 € a subvencionar els llibres de text dels estudiants de l’ensenyament obligatori als centres educatius de l’Ametlla de Mar

(Redacció/J.Roig).-L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar a través de la Regidoria d’Ensenyament, subvencionarà per 9è any consecutiu els llibres de text als alumnes de l’ensenyament obligatori dels centres ubicats a la població.

Aquesta fou una promesa electoral de l’Alcalde Andreu Martí, que va complir el primer any que va accedir a governar l’ajuntament de l’Ametlla de Mar. Des de llavors, l’any 2003, tots els alumnes empadronats a l’Ametlla de Mar han tingut accés a la gratuïtat dels llibres de text.

Aquest any, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar te previst destinar-hi un pressupost de 130.000 €, que afavoriran un miler d’alumnes, 650 del CEIP Sant Jordi i 350 de l’Institut de Secundaria Mare de Deu de la Candelera.

Qui subministra els llibres de texts als alumnes són les AMPES, que a l’hora, es veuen afavorides per una gran presència dels pares a l’associació.

Les condicions per aconseguir la gratuïtat dels llibres són bàsicament tres, estar empadronat a la població, estar associat o associar-se a les AMPES dels respectius centres i aplica una conservació acurada dels llibres, d’acord amb una important tasca de reaprofitament del material que s’està fent des de l’Ajuntament, les AMPES i la Direcció i els claustres de professors dels centres educatius.