L’ investigador planer Carles Ibáñez , ja advertia fa temps lo que ara corrobora un grup d’ investigadors des de la revista “Nature”: La Terra va cap al col•lapse.

Una vintena de científics americans i europeus adverteixen que en poc més d’una dècada la Terra podria patir un col•lapse irreversible.

Carles Ibañez (Foto:Irta)

(T.G.).-En un article publicat a la revista “Nature”, aquest grup d’experts diuen que, si no es prenen mesures ens espera un panorama desolador, que inclou falta d’aliments, d’aigua potable, sequeres extremes, extinció d’espècies i migracions massives de gent en busca de supervivència.
Entre les causes principals, destaquen el brutal creixement de la població, la destrucció dels ecosistemes naturals i el canvi climàtic.
El Doctor en Biologia i Investigador Carles Ibáñez ja en parlava fa més de 6 anys en un article que va publicar al setmanari l’Ebre, per a ell tots aquests problemes son estructurals i en major part venen causat per la dependència que tenim del petroli
En l’entrevista Ibáñez feia referència a tots aquets canvis però ens donava algunes propostes per evitar-los.

Segons l’investigador, els nostres governants i els seus economistes i analistes de capçalera comencen pensar que potser la crisi no és conjuntural sinó estructural, que caldrà canviar moltes coses i molts plantejaments, que caldrà un estalvi dràstic d’energia, un reciclatge total dels materials, un canvi d’hàbits en la nostra mobilitat, en la forma de consumir

Encara passaran uns quants anys més per a que comencen a entendre i acceptar que els recursos naturals són limitats, que són la base de la nostra economia, i que en la seva explotació s’aplica, com a tot arreu, la llei dels rendiments decreixents. Una llei que momentàniament queda amagada per les millores tecnològiques en l’extracció de recursos, però que finalment topen amb el mur del seu esgotament i dels costos creixents d’explotació,argumentava el bioleg.

2 respostes
 1. Raul
  Raul says:

  No cal ser una eminencia per veure que estem avocats al desastre.El pastel (la terra)es el que es.Podrem reciclar,estalviar,gestionar millor els nostres recursos; pero al ridme que augmenta la poblacio mundial,aixo te un final.Sobrem poblacio,que automaticament vol dir,contaminar menys,consumir menys y sobre tot donnar a la terra este temps necesari per igualar,degradacio y recuperacio,es a dir l´equilibri.

 2. Raul
  Raul says:

  Com sabem,el Sr.Carles Ibañez,es un ecologiste de totes..totes.defenso entre altres coses de les energies renovables.Dons jo li preguntaria? perque a les hores,sempre son els ecologistes qui soposen a la colocacio de generadors de vent i superficies grans de plaques solars¿
  No es cert que els ventiladors san de colocar alli an bufa el vent,i les plaques solars en emplazaments arids de poca productivitat i molta radiacio solar.

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada