Els Xiquets Grup Balmes tornaran a actuar, vuit anys desprès de dissoldre’s.

banda

Xiquets i Majorets (Foto Marisin Accensi)

Ho faran per acompanyar a les majorets de Santa Bàrbara en motiu del seu 40 aniversari.

(J.Roig).-Aquest any 2014 es compliran 40 anys del naixement del grup de majorets de Santa Bàrbara. Per aquest motiu i entre altres actes, s’està intentant organitzar per a les properes festes majors,una actuació especial de les veteranes esportistes. Això ha provocat un efecte encadenat que implicaria també l’actuació del grup de Cornetes i Tabals Xiquets Grup Balmes, imprescindibles per que la celebració fora completa, ja que, de fet, el grup naixia dos anys desprès per poder acompanyar a les noies en les seues actuacions, dissolent-se ara farà vuit anys.

La darrera presidenta que va tenir l’entitat, Marisin Accensi, explicava a la nostra emissora que, casualment, ella pensant que d’aquí a dos anys es commemorarà també el quadragèsim aniversari dels Xiquets, havia començat a posar-se en contacte amb els antics membres de la banda a través de les xarxes socials. Desprès, al rebre la sol•licitud de les majorets per acompanyar-les a la desfilada prevista per a les festes, va creure que era una bona idea i que valia la pena intentar-ho .

Així dons, la setmana passada es va començar a fer la crida i anit, la sala de plens de l’antic ajuntament de Santa Bàrbara acollia la reunió dels antics membres de la Banda, convocada per Accensi, amb l’ intenció de proposar-los-hi aquest retrobament .
Segons ens informava aquest mateix matí Marisin, la reunió es podria titllar d’èxit ja que hi van acudir 43 ex membres “amb moltes ganes de tornar a sentir sonar la banda, encara que sigui solament un cop més”, escrivia la presidenta al seu facebook.
Així es va acordar que el primer assaig es farà aquest proper dissabte, 12 d’Abril a les 6 de la tarda i a la pista de ball del camp de futbol. Als cornetes se’ls demana que comencen a fe llavi 15 minuts tots els dies, informant també que ,si algú no va poder assistir a la reunió d’ahir, igualment pot presentar-se al assaig.

Marisin si que insistia en demanar un compromís ferm per part dels antics músics de la banda interessats participar d’aquesta actuació especial, ja que caldrà dos mesos d’assajos, primer sols i el darrer mes amb les majorets.