Santa Bàrbara recupera la memòria històrica local

O fa mitjançà una col•lecció de tres DVD on es mescla un recull d’ imatges i testimonis orals de diferents veïns del municipi.
En l ‘acte de presentació del treballes farà un reconeixement a tots aquells que hi han participat.

(J.Roig).-Aquesta tarda a les 7:30  es presentarà oficialment  el treball que l ‘ajuntament de Santa Bàrbara va encomanar a la productora Sabem.com per tal recollir  els  testimoni s de 45 persones grans del municipi que van  explicar els seus records i vivències del passat .Amb aquest material ,la productora a elaborat una col•lecció de tres DVD on és recull aquesta memòria oral des de perspectives diferents.

El primer del DVD es va presentar al desembre i  sota el títol de titula  “Festes,tradicions i societat”  , explicava  com es  vivia ,fa dècades, la quotidianitat, el treball, les festes i tradicions al poble.
El segon es va presentar a principis d’ any i relata les vivències dels entrevistats durant la guerra civil.
Finalment , el que  es presenta avui  parla de l ‘evolució de la vila al decurs dels anys i dels canvis que els protagonistes han  pogut viure   tant a nivell social,polític ,econòmic  o urbanístic.

La presentació d ‘aquest tercer volum es farà a la masada de Marti ,de propietat municipal i futur  Museu de la vida a  Plana .El regidor de Cultura,Alfred Blanch deia que s’ havia escollit aquest lloc per fer la presentació ,perquè es va considerar el marc  més apropiat  per culminar   un treball com aquest .Cal tenir també  en compte el significat històric que te la masada  per al poble .A més s’ aprofitarà per  fer un acte de reconeixement  a les persones  del municipi  que han participat  a la pel.licula.

La col•lecció amb les tres DVD és  podrà adquirir  avui mateix després  de la presentació  o a partir de dilluns a la Biblioteca Municipal pel preu de 20 euros.

1 resposta
  1. Raul
    Raul says:

    Felicito a Pepe Roig, pel petit reportatge que na fet,sobre la rotonda de Santa Barbara,ya que penso que aiso es el verdader periodisme; la noticia l´as danar a buscar y comprovarla per tu mateix. Es clar que per fer periodisme de aquesta manera, as de disposar de molt de temps. ? No es veritad Pepe¿

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada