L’Audiència Nacional també reclama a l’ajuntament de Santa Bàrbara les gravacions del ple que va donar suport a la desconnexió

façana ajuntament

Santa Bàrbara s’afegeix així als ajuntaments de Tortosa, Amposta i d’altres de les Terres de l’Ebre que ja han rebut també el requeriment.

La moció es va presentar al Ple celebrat el 17 de Desembre i es va aprovar amb els 7 vots dels regidors convergents i d’esquerra, presents a la sala.

(J.Roig).-Segons que ha confirmat a la nostra emissora l’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch l’Audiència Nacional també va enviar ahir els Mossos d’Esquadra al nostre Ajuntament per requerir, entre altres documents, l’acta del ple, els informes de secretaria, el nom dels regidors que van votar a favor de la moció de suport a la resolució del Parlament per a la desconnexió de l’Estat espanyol. En aquest cas, però, el tribunal espanyol ha demanat també les gravacions de la sessió per analitzar les intervencions dels regidors que van votar a favor.

La moció es va presentar al Ple celebrat el 17 de Desembre, un ple al que, singularment, i van faltar 3 regidors, dos d’Esquerra Planera i un de CiU, essent aprovat pels sis regidors convergents restants i per l’únic d’Esquerra que va assistir-hi. El regidor del PP , va demanar sortir de la sala al moment de la votació.

Alfred Blanch explicava que la moció no facultava a cap alcalde a executar cap tipus d’acte vinculat com pregunta el requeriment judicial.”La moció només vol donar més força a les decisions que prengui el nostre parlament”, deia. Per a l’alcalde planer aquestes accions formen part de la dinàmica empresa per l’Audiència Nacional i el Tribunal Constitucional per anar en contra de totes les decisions que en aquest sentit emprengui el Parlament Català.

L’alcalde també deia que havia parlat amb els regidors i regidores afectats i que en principi estan tranquils en quant a les conseqüències que l’acció pugui tenir, recordant que hi ha casos que els han precedit que ja han estat arxivats.

Santa Bàrbara s’afegeix així als ajuntaments de Tortosa, Amposta i d’altres de les Terres de l’Ebre que ja han rebut la visita dels Mossos per encàrrec de l’Audiència Nacional arran de l’aprovació de la moció de suport a la resolució del Parlament.