Els Mossos desarticulen un grup especialitzat en delictes contra el patrimoni

S’ha detingut a 6 persones que haurien comès diversos robatoris amb força a empreses i establiments

L’àmbit d’actuació d’aquest grup delictiu es centrava al nord de la província de Castelló i el sud de la província de Tarragona

Detall d' una de les teulades foradades pels lladres (Foto Mossos)

(Redacció/J. Roig).-Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea Territorial d’Investigació de Terres de l’Ebre han detingut 6 persones com presumptes autores de sis (6) robatoris amb força a empreses i establiments de la zona del sud de Tarragona (La Sènia, Godall, Ulldecona, Alcanar) i del nord de Castelló (Peñíscola, Benicarló, Vinaròs)
El grup desarticulat, que estava organitzat jeràrquicament, s’agrupava per cometre els robatoris en funció de la complexitat d’aquests; així, unes vegades actuaven els 6 detinguts en el mateix fet, i en d’altres, requerien de més persones per tal de realitzat vigilàncies a l’exterior.

El «modus operandi» del grup consistia en un primer moment en comprovar els objectius susceptibles de ser assaltats, tasca que es duia a terme per part d’un o dos integrants del grup uns dies o hores abans de la comissió dels fets. Un cop seleccionat l’objectiu, el grup es reunia en un punt de trobada, que acostumava a ser el domicili d’un d’ells, i posteriorment tots es desplaçaven al lloc del robatori i iniciaven les gestions de vigilància. Per tal de comunicar-se entre ells, els integrants del grup utilitzaven telèfons mòbils i portàtils, tipus walkie-talkie.

Una vegada havien accedit a les empreses, normalment pel mètode del butró, i aconseguit el botí, el traslladaven a una zona apartada on l’amagaven fins que, passats uns dies, l’anaven a buscar i el distribuïen entre els diferents integrants del grup o bé el venien a terceres persones.

Un dispositiu especial de l’ATI, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, va permetre la detenció, el passat 17 de gener, de 4 integrants del grup, i un dia després, de 2 integrants més.

A banda, els agents van localitzar i comissar diversos objectes relacionats amb els fets en l’entrada i escorcoll sota manament judicial que es va realitzar en un dels domicilis dels detinguts. També es van trobar altres objectes pendents de relacionar amb fets similars.

Els detinguts són:

–         Marian Daniel Z de 30 anys

–         Feodor T de 25 anys

–         George S de 27 anys

–         Marius T.G de 29 anys

–         Vasile Rares R de 34 anys

–         Vasile-Mariu P de 24 anys

Tots els detinguts han passat ja a disposició del jutjat d’Instrucció d’Amposta en funcions de guàrdia, que n’ha decretat el seu ingrés a presó provisional. La investigació continua oberta i no es descarta que se’ls pugui imputar més fets delictius a Tarragona i Castelló.